День партизанської слави в НВК

23.09.2015 17:22

У вівторок та середу 22-23 вересня 2015 року з нагоди щорічного свята День партизанської слави України в Слоутському НВК було проведено цілий ряд заходів. На урочистій лінійці учні 11 класу розповіли про встановлення цього свята на державному рівні. 

22 вересня 2001 року, в день 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни, в країні вперше відзначався День партизанської слави, встановлений Указом Президента. 6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і з’єднань Радянської Армії на захід. За мужність і героїзм, виявлені в боротьбі з ворогом, 200 тисяч партизанів і підпільників нагороджено орденами і медалями, 223 з них визнані гідними звання Героя Радянського Союзу.   

На мітингу, що проходив на Меморіалі визволителям та захисникам Слоута у центрі села учні та вчителі НВК хвилиною мовчання вшанували память партизан, що воювали та загинули в Слоутському лісі  у 1941-1943 роках. До підніжжя памятика були покладені квіти.

Основні заходи "Партизанськими стежками" проходили в лісі, де базувався в грізні роки Другої світової війни Глухівський партизанський загін. Учні походом подолали відстань від центра села до лісу. 

Школярі, обєднані в дві команди на чолі з капітанами молодими класними керівниками Альоною Олександрівною Алексою та Оксаною Петрівною Лихошапкою змагались у "партизанських" естафетах: "мишоловка", подолання "болота", партизанське багаття та деяких інших. Також учні змагались у влучності вистрілів з пневматичної зброї. 

По закінченню змагання на учасників дійства чекала партизанська каша зварена у партизанському лісі. 

ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути за посиланням: vk.com/album-57555412_221139027