Маринченко Наталія - учасниця фінального етапу Міжнародного конкурсу

14.02.2014 15:23

Із пошаною та щирим словом до Великого Кобзаря

    Саме під таким гаслом серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів уже чотири роки поспіль проходить Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Його завдання не лише розширити об’рії пізнання генія Великого Кобзаря, піднести престиж рідного слова та підвищити культуру мовлення школярів, а й виявити по-справжньому здібних та талановитих учнів.

   У цьому році учениця 8-го класу Слоутського НВК Маринченко Наталія взяла активну участь у І, ІІ та ІІІ етапі Міжнародного конкурсу імені Тараса Шевченка й виборола ІІ місце на обласному рівні, написавши твір-сповідь Кобзаря  перед його нащадками та показавши гарні знання з життєвого й творчого шляху письменника.

   Наталія неодноразовий переможець Всеукраїнських предметних олімпіад та конкурсів учнівської творчості. Вона бере активну участь у громадському  та спортивному житті школи, захоплюється предметами гуманітарного циклу. У своєму житті дівчина назавжди пов’язала любов до спорту  та художнього слова, бажання навчатися з прагненням опановувати нові й нові  знання.  

    Підготувала ученицю вчитель української мови та літератури Слоутського НВК Непомняща Тамара Іванівна.

Попереду в Наталії ще  участь у фінальному ІV етапі  Міжнародного конкурсу учнівської творчості. Тож побажаємо їй подальших успіхів.

Він буде проходити у суботу 15 лютого на базі Сумської  спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 9.

Конкурс проводиться з метою піднесення престижу української мови і літератури у молодого покоління, заохочення учнів до вивчення рідної мови, підвищення рівня загальної мовної культури.

У  фінальному етапі ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді   імені Тараса Шевченка візьмуть участь 21 учень загальноосвітніх навчальних закладів, 3 учні професійно-технічних навчальних закладів, 10 студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації - переможців ІІІ етапу конкурсу.