На "Кенгуру" зареєструвався 61 учень

17.02.2014 17:24

В 2014 році в Слоутському НВК буде брати участь 61 учень 2-11 класів у Міжнародному інтеракивному математичному конкурсі "Кенгуру-2014". Координують в нашій школі цей конкурс вчителі математики Максим Юрійович Худан та Світлана Григорівна Нестеренко.

Кількість учасників в остані роки достатньо висока 55 - 80 учнів, що обирають собі можливість попрацювати з цікавими математичними тестами та завданнями.

В цьому році конкурс буде проходити у четвер 20 березня в кабінетах математики та фізики нашого НВК.

Найактивнішим класом, що зареєструвався у грі є 6 клас.

Конкурс було вперше проведено у 1991 році у Франції. У липні 1994 р. в Страсбурзі на Раді Європи Генеральна асамблея організувала Асоціацію «Кенгуру без кордонів». Тепер Асоціація об’єднує учасників з-понад 30 країн, однією з яких є Україна.

Вперше конкурс-гру «Кенгуру» в нашій державі було проведено у 1997 році на базі кількох шкіл Старосамбірського району Львівської області та Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Наша  школа завдяки старнням вчителя математики Галини Олексіївни Шакотько бере участь у конконкупсі з 2000 року. 

Метою конкурсу є залучення учнів у цікавий і пізнавальний світ математики. Учасником конкурсу може бути кожен учень від 2-го по 11-й клас з усіх куточків України. Гра цікава як призерам Всеукраїнських олімпіад із різних предметів, так і тим, хто лише починає засвоювати ази цієї чудової науки – математики.

Конкурс «Кенгуру» має на меті не лише зацікавити дітей математикою, – це і спроба об’єднати навколо вирішення спільних проблем вчителів математики з різних областей України. Зустрічаючись на щорічних семінарах, які теж проводить оргкомітет конкурсу, вчителі діляться досвідом, слухають цікаві лекції своїх колег. Саме тут кожного року обговорюються і шліфуються нові задачі для наступного конкурсу, авторами яких здебільшого є самі його учасники. Найцікавіші задачі оргкомітет конкурсу кожного року надсилає до Міжнародного організаційного комітету, на засіданні якого досвідчені математики, що представляють кожну країну-учасницю, формують пакет завдань для майбутнього змагання. І вже потім ці задачі повертаються у вигляді завдань конкурсу.