Працівники НВК - члени територіальної оборони

14.08.2017 18:43
 
Згідно з планом підготовки підрозділів територіальної оборони оперативного командування “Північ” Сухопутних військ Збройних Сил України на Сумщині розпочались збори із загонами оборони.
Практичний призов проведено на базі Глухівського об'єднаного міського комісаріату.
Під час зборів особовий склад загону відпрацює програму підготовки за військовими дисциплінами, зокрема, тактико-спеціальної, військово-медичної, інженерної та вогневої підготовки.
З метою набуття практичних навичок в застосуванні стрілецької зброї та перевірки тактичної злагодженості дій відбудуться навчання, в ході яких будуть відпрацьовані елементи ведення бою у лісовій місцевості.
До підготовки військовослужбовців загонів територіальної оборони залучені інструктори з досвідом ведення бойових дій в ході антитерористичної операції на Сході України.
Прес-служба оперативного командування “Північ”
 
 
Командувач військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Володимир Кравченко особисто перевірив хід проведення зборів та відзначив високий рівень організації заходу і відмітив глибокий патріотичний настрій його учасників.
Також командувач військ подякував за плідну співпрацю та всебічне надання допомоги в проведенні збору керівництву Глухівської районної державної адміністрації.
Безпосередньо в польових умовах учасники заходу вдосконалюють практичні навички з тактичного пересування, ведення вогню з різних типів стрілецької зброї, метання ручних гранат, мінної безпеки та надання первинної медичної допомоги.
Варто зазначити, що задля перевірки навченості та визначення ступеню злагодженості дій загонів, наприкінці заходу, на виділеній ділянці лісової місцевості буде проведено двостороннє навчання.
Як прокоментував цю подію заступник обласного військового комісара підполковник Олег Скічко, у військових навчаннях візьме участь близько 500 чоловік – добровольці як з міста, так і сіл району віком від 18 до 60 років. Саме вони на ці три дні навчань зі звичайних громадян переходять в статус військових, які готові виконувати завдання своїх військових командирів з захисту території та України в цілому. Слід зазначити, що серед людей, які готові при потребі стати на захист своєї Батьківщини і для цього проходять військовий вишкіл, не лише працівники організацій і установ району та міста, а й їх керівники, сільські та селищні голови, керівництво району та міста.
Під час зборів особовий склад загону відпрацьовує програму підготовки за військовими дисциплінами, зокрема, тактико-спеціальній, військово-медичній, інженерній та вогневій підготовці, також елементи ведення бою у лісовій місцевості. 
Заняття проходять на двох полігонах. Тероборонівці працюють у командах під керівництвом інструктора, отримують досвід несення служби на блокпосту, проведення обшук авто, блокування, руху за маршрутом, користування картами, а також що таке бойове злагодження і як діяти в загоні під час боротьби з військовою ворожою агресією.  Для підготовки ж військовослужбовців загонів територіальної оборони залучені інструктори з досвідом ведення бойових дій у ході антитерористичної операції на сході України.
Тиждень  - з 11 по 17 серпня 2017 року працівники НВК - чоловіки взяли участь на зборах у підготоці підрозділів територіальної оборони оперативного командування “Північ” Сухопутних військ Збройних Сил України 
 
 
Вони разом з іншими жителями Глухова і району відпрацювали програму підготовки за військовими дисциплінами, зокрема, тактико-спеціальної, військово-медичної, інженерної та вогневої підготовки. Учасники заходу вдосконалили практичні навички з тактичного пересування, ведення вогню з різних типів стрілецької зброї, метання ручних гранат, мінної безпеки та надання первинної медичної допомоги.