Участь у всеукраїнському вікітренінгу

18.04.2016 18:05

Директор Слоутського НВК Гриценко Андрій Петрович взяв участь 15—16 квітня 2016 року у Вікітренінгу. 

Його проводила громадська організація «Вікімедіа Україна» для вчителів та викладачів України. Основна  мета - це залучення педагогів, а потім і учнів - до редагування Вікіпедії. 


Місце проведення - Київський університет імені Бориса Грінченка та готель "Козацький", що знаходиться на Майдані Незалежності. 

Результатом роботи стало написання цілоого ряда статей до вільної енциклопедії "Вікіпедії", як запорука формування національно-соціальних компетентностей учнів/студентів через застосування інформаційно-комунікативних та медіа-освітніх технологій — одна з проблем сучасної системи освіти. Вікіпедія — середовище, яке зможе допомогти сформувати дані компетентності. Проте, через недостатні знання в редагуванні Вікіпедії педагогами (вчителями та викладачами), цю проблему вирішити важко. Тому, освітній вікітренінг має на меті ознайомити зацікавлених педагогів, які представляють різні регіони України, з Вікіпедією та іншими проектами Фонду Вікімедіа. А також дати ґрунтовні знання в редагуванні Вікіпедії з тим, щоб ці знання поширились на систему освіти, через передачу досвіду колегам та учням/студентам.