Участь в обласному семінарі вчителів історії

19.10.2017 10:08

Директор НВК та вчитель історії А.П.Гриценко 18 жовтня 2017 року взяв участь у засіданні обласної школи молодого вчителя з питання «Формування у старшокласників уміння використовувати інформаційні ресурси у процесі вивчення історії». Тема заходу відповідає темі кандидатської дисертації Андрія Петровича.

Тому він виступив перед молодими істориками, представивши досвід роботи. Молодий фахівець історії нашого НВК Микола Птерович  Понирко ознайомив присутніх зі шляхами активізації евристично-пошукової діяльності засобами аналізу історичних документів. 

В роботі обласної школи також взяли участь методист з історії та основ правознавства Сумського ОІППО Третьякова О.В., завідувач кафедри історії, правознавства та методики викладання Глухівського НПУ ім. О. Довженка, доктор історичних наук, професор Абакумова В.І., молоді фахівці-історики з Шосткинського, Роменського, Недригайлівського, Кролевецького, Глухівського районів, Березівської об’єднаної територіальної громади.

Цікавим та нетрадиційним був виступ молодого фахівця Березівського НВК Шумицької О.Л., яка поділилась досвідом участі та ведення вебінарів всеукраїнського масштабу.
Практична частина заходу була присвячена вікі-тренінгу «Як створювати та редагувати статті у Вікіпедії». Під керівництвом А.П.Гриценка  молоді фахівці із задоволенням робили дописи до української  Вікіпедії, вчились її редагувати.