Урочисте відкриття Галереї слоутчан – учасників АТО та бойових дій

18.03.2016 16:07

У п’ятницю 18 березня 2016 року у Слоутському НВК відбулась грандіозна подія до якої заздалегідь готувались всі: і учні, і вчителі, волонтери і члени краєзнавчого гуртка – урочисте відкриття Галереї слоутчан – учасників АТО і бойових дій. В такі ж березневі дні 2014-го було окуповано Крим та почались справжні бойові дії на Сході України.

Перша частина Галереї вміщує інформацію та фото про чотирнадцять учасників - справжніх патріотів та захисників:

Багута Микола Володимирович

Василенко Андрій Олександрович

Ващенко Олег Олександрович

Верьовко Олександр Миколайович

Волков Микола Вікторович

Кравченко Олексій Іванович

Костюченко Віталій Петрович

Лихольот Дмитро Миколайович

Матвієнко Дмитро Андрійович

Сачко Віктор Іванович

Стасюк Ігор Васильович

Тур Андрій Олегович

Шакотько Артем Олександрович

Шутко Олександр Іванович

На часі – її продовження.

А найбільше цікавлять дітей місця перебування мужніх слоутчан під час бойових дій та їх нагороди. Всі вони, від наймолодших до старших, підготували експонати виставок на першому та другому поверхах з нагоди відкриття Галереї. Також на свято завітали учні та вчителі Березівського НВК.

А загалом в АТО, головним чином добровільно, побували і продовжують нині службу 21 житель або уродженець села Слоут. А разом з мобілізованими ця цифра вже перевалила за три десятки людей з хоробрими серцями.

Директор НВК Андрій Петрович Гриценко на урочистостях подякував присутніх учасників АТО від імені учнів та педагогів за уроки мужності та патріотизму. Він розповів про роботи школи з патріотичного виховання. А учні НВК вручили справжнім чоловікам – квіти.

Березівський сільський голова Надія Михайлівна Артеменко також привітала героїв свята та вручили їм подарунки. Вона закликала молодь вчитись на реальних прикладах героїзму і відваги, бути гідними своїх старших товаришів і братів.

Від імені учасників АТО на відкритті Галереї також виступив Микола Володимирович Багута.

Свято продовжилось мистецько-патріотичною програмою в актовому залі НВК. Вихованці гуртків школи та дитячого дошкільного закладу (керівники Юлія Вікторівна Сачко, Сергій Олександрович Довгополий, Оксана Петрівна Лихошапка разом з заступниками директора Іриною Олександрівною Тюльпою і Ларисою Миколаївною Левченко) вітали почесних гостей номерами художньої самодіяльності.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Березівської сільської ради Сергій Анатолійович Коломін, що виступив на святі, ще раз відзначив героїзм справжніх чоловіків та виступив з ініціативою створення громадської організації учасників АТО.

І самі вони також в цей день спілкувались з учнями, ділились спогадами та дякували за увагу дітей до цих подій.

Завершилось свято спортивно-патріотичними змаганнями двох команд, підготовлені вчителем фізичної культури Віктором Миколайовичем Шевченком. Їх запальні виступи визвали шквал емоцій та сміху у захисників та школярів.

Пройдено лише певний етап в патріотичному вихованні учнів Слоутського НВК. Далі – продовження волонтерської та краєзнавчої роботи, зустрічі з самим учасниками АТО. А також продовження Галереї слоутчан – учасників АТО та бойових дій.

 

Більше ФОТО за посиланням: vk.com/album-57555412_229433190