В Слоуті відкрили памятник

23.08.2017 18:55

Напередодні Дня Незалежності України 23 серпня 2017 року учні, вчителі Слоутського разом із слоутчанами та жителями інших сіл Березівської ОТГ  увіковічили пам’ять героїв, які ціною свого життя відстоювали незалежність і територіальну цілісність України. 

В цей день - День Державного Прапора було відкрито Монумент у парку поряд з Будинком культури. Його автором і творцем став талановитий глухівський митець Геннадій Матюхін. 

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих героїв усіх часів. Виступаючи перед зібранням, учасник АТО Василь Понирко і секретар сільської ради Галина Прилуцька подякували нинішньому поколінню борців за їх подвиг, привітали земляків із державними святами – Днем Прапора та Днем Незалежності України, та наголосили, що цей пам’ятник присвячується тим, хто виконав і виконує військовий обов’язок перед Батьківщиною.


Після закінчення мітингу присутні поклали квіти до монументу, віддавши шану світлій пам'яті про захисників України.
Продовжилися святкування концертною програмою у Слоутському СБК. Із 26-ю річницею Незалежності присутніх в залі привітала голова Березівської громади Надія Артеменко.