Відзначили 5-річчя з дня створення Музею спортивної слави села Слоут

18.03.2017 11:40

У пятницю 17 березня виповнилось 5 років з дня створення відомим на Глухівщині громадським діячем та спортсменом Олександром Левченком Музею спортивної слави села Слоут.

Гіркоти цьому приємному заходу додала передчасна смерть самого Олександра Яковича 19 січня цього року.

Відзначення п'ятиріччя спортивного музею переросло у вечір пам’яті його засновника.

Директор комунального закладу «Центр культури та дозвілля» Березівської сільської ради Володимир Цюкало вручив брату засновника музею Віктору Левченку іменну табличку про присвоєння музею спортивної слави села імені Олександра Левченка та розповів про його створення, показавши присутнім газету «Сумщина» п’ятирічної давності, де на першій сторінці був опублікований матеріал про відкриття музею.

Директор Слоутського НВК та історик Андрій Гриценко провів для всіх присутніх інтерактивну екскурсію музеєм спортивної слави села Слоут.

В ході живого спілкування на тематичному заході друзі-спортсмени, односельці і жителі навколишніх сіл та міст Сумщини говорили про те, як створювався музей, згадували емоційні сторінки із життя видатної людини, якою, безперечно, був Олександр Левченко. Багато теплих слів на адресу свого тренера сказали його вихованці – учні Слоутського НВК.

Щиро і душевно, аж до сліз, розчулив всіх присутніх відеофільм, присвячений життю і діяльності Олександра Левченка. Він був людиною - вогником, доброю, життєрадісною, порядною, принциповою... Не з розрахунку, а за велінням серця намагався служити людям.

Лейтмотивом заходу стало виконання Євгенієм Дзекелєвим гімну команди «Чапаєвець» «Королі Слоутского спорту», який написав в далекі вже 1980-ті відомий глухівський поет та журналіст Микола Єроха.