З інноваційними технологіями до вивчення рідної мови

16.03.2017 11:17

«Інноваційні форми роботи як засіб удосконалення професійної компетентності  педагога». Під такою назвою на базі комунального закладу Березівської сільської ради «Слоутський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів, дошкільний навчальний заклад «Волошка»» пройшов семінар-практикум учителів української мови та літератури. Візитну картку навчального закладу презентував директор НВК Андрій Петрович Гриценко, який познайомив учасників семінару з досягненнями педагогічного та учнівського колективу, гості відвідали «Галереєю учасників АТО» та «Галереєю директорів школи».

Засідання «круглого столу» учителів української мови та літератури відкрила заступник директора з навчально-виховної роботи Ірина Олександрівна Тюльпа, яка поділилася досвідом роботи (презентувала власний досвід роботи) над педагогічною проблемою «Розвиток пізнавальної діяльності учнів у процесі вивчення предметів філологічного циклу засобами ігрових технологій» та запросила учасників семінару до методичного «Інтелект-кафе». Вишукані «страви» сік «Інновація», «Тістечко з родзинками», салат «Я роблю це так», десерт «Привіт» дали можливість учителям-словесникам не лише в нетрадиційній формі познайомитися з інноваційними формами роботи, а й  висловити власні думки щодо їх використання в процесі вивчення  української мови та літератури.

Гарного настрою та позитивних емоцій додав учасникам семінару виховний захід «Рід. Родина. Україна», проведений учителем української мови та літератури Оксаною Петрівною Лихошапкою. Народні символи та обряди, обереги роду й народу, вдало поєднані з традиційними та інноваційними формами роботи педагога, створили особливу атмосферу духовної, творчої співпраці вчителя, батьків, учнів. Високу оцінку отримала виставка творчих робіт вихованців гуртка «Оберіг» «Талантами хай славиться земля», яку підготувала О.Лихошапка.

З питання підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання перед учасниками семінару виступила завідувач методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Березівської сільської ради Тетяна Миколаївна Ковтун, яка відзначила плідну роботу вчителів-філологів та познайомила з новими змінами в складанні ДПА у формі ЗНО.

Семінар пройшов в атмосфері творчої співпраці та взаєморозуміння. На згадку гостям подарували обереги-символи.