ЗНО і ДПА разом - та інші новації

19.11.2014 17:32

ЗНО в 2015 р. почнеться 24 квітня

 
19.11.2014 15:15

Під час селекторної наради, що проходила 18 листопада 2014 р. в студії «Укртелекому», заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський та директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук розповіли про особливості проведення ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури у 2015 році. 

Реєстрація на ЗНО - з 5 січня по 20 лютого 2015 р. 

Так, Павло Полянський повідомив, що всі випускники шкіл проходитимуть ДПА з української мови та літератури у поєднанні зі ЗНО 24 квітня 2015 року. ДПА з інших двох предметів (математики або історії і третього предмету на вибір учня) школа проводитиме для 11-класників письмово за самостійно розробленими завданнями, оскільки жодних збірників завдань більше не буде. 

Директор УЦОЯО Ігор Лікарчук зазначив, що реєстрація учнів 11-х класів на ЗНО триватиме з 5 січня до 20 лютого 2015 року на порталі Українського центру оцінювання якості освіти. 

Також в 2015 р. буде роботі і директорам шкіл, які паралельно надсилатимуть список свої випускників  та комплект реєстраційних документів для кожного з них до регіональних центрів оцінювання. 

Крім того,  Ігор Леонідович звернув увагу на те, що за виконання тесту з української мови та літератури випускникові виставлятимуть дві оцінки: першу – за ДПА у шкалі від 1 до 12 балів (на основі цієї оцінки випускнику видаватимуть атестат); другу – за ЗНО у шкалі від 100 до 200. На основі цього результату буде визначено – «склав» чи «не склав» ЗНО абітурієнт. Якою має бути мінімальна кількість балів для проходження ЗНО, визначатимуть експерти.

Якщо не склав ЗНО з української - нікуди не вступив

До 12 травня результати будуть повідомлені всім випускникам. Ті випускники, які 24 квітня не складуть тест з української мови і літератури, не стануть студентами університетів у 2015 році. Адже обов’язковою вимогою всіх університетів до абітурієнта є складання ЗНО з української мови та літератури. Відповідно, у разі нескладання тесту з цього предмету випускник не буде проходити й інші тести ЗНО. Утім, щоб ці учні могли отримати атестати про закінчення школи, навчальний заклад проведе для них ДПА вже окремо від ЗНО.

Заступник Міністра тнаголосив, що проходження ДПА у формі ЗНО з української мови та літератури 24 квітня є обов’язковим і для переможців Всеукраїнських олімпіад з української мови та літератури, і для переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, учнів вечірніх, екстернатних шкіл, шкіл-інтернатів, учнів навчальних закладів I-II рівня акредитації тощо. У випадку, якщо учень зареєструвався на ДПА 24 квітня, але через стан здоров’я чи форс-мажорні причини не приїхав до пункту тестування – школа повинна провести ДПА для такого учня окремо за самостійно розробленими завданнями. А ЗНО з української мови та літератури для вступу у виш випускник складатиме під час додаткової сесії. 

Насамкінець, заступник Міністра та директор УЦОЯО поінформували, що тестування проходитиме не в кожній школі, а в збірних пунктах тестування. Відповідно, 24 квітня до цих пунктів потрібно довезти і учнів, і вчителів, які будуть інструкторами на пунктах тестування. 

 

Детальніше тут: https://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/zno-v-2015-r-pochnetsya-24-kv%d1%96tnya-/
Створіть свій власний сайт безкоштовно: https://www.webnode.com.ua