"Літо Мужності" стартувало під Слоутом

09.07.2014 11:30


У середу 8 липня 2014 року відбулося урочисте відкриття дитячого позаміського закладу оздоровлення та відпочинку – наметового табору «Літо Мужності». 

На світо завітали представники влади - Голова Сумської обласної ради Микола Клочко, депутат обласної ради, почесний президент клубу "Мужність" Олег Бояринцев, Голова Глухівської райдержадміністрації Олексій Ткаченко та Глухівський міський голова Юрій Бурлака. Був на святі, звичайно ж, і директор Слоутського НВК Микола Шутко. 

 

Для відкриття цієї зміни довелося прикласти багато зусиль, - розповідає президент клубу "Мужність" Олег ЛАТА, - адже немало проблем та спірних питань виникало при організації табору. Але колективу клубу «Мужність» це вдалося. 

І от нарешті 5 липня «Літо Мужності» розпочало свою роботу і продовжило традицію знайомства дітей та молоді з історією рідного краю, здорового, активного та патріотичного відпочинку, зеленого туризму у лісах рідної Сумщини. Цією справою табір займається з 1994 року. 
Такий щорічно відпочинок для хлопців та дівчат організовує Глухівський військо-патріотичний клуб «Мужність». Цього літа бюджетним коштом, за спонсорської та батьківської допомоги в три загони об’єдналися 62 дитини віком від 8 до 18 років. Приїхали до табору не тільки з Глухова та району, а й з Шостки, Кролевця, Ямполя, Путивля. Є і один хлопець з Луганської області, родина якого вимушена була переселитися на Сумщину.
 

Відкриття зміни проходило у форматі святкового концерту. 

Концертні номери у таборі «Літо Мужності» завжди особливі. Тут діти можуть не тільки проявити свої, вже набуті таланти, а й знайти себе у нових творчих і спортивних сферах. Приймали участь у концерті всі: і найменші, і найстарші вихованці табору. Гості могли оцінити не тільки музикальні і танцювальні здібності дітей з піснями під гітару, інсценівками, танцями, гуморесками та поезіями, а й подивитися на спортивні навики, показові виступи та навики поводження зі зброєю. 

З найкращими побажання корисного та цікавого відпочинку виступив почесний президент клубу «Мужність» Олег Бояринцев

Також він подякував батькам та окремим представникам влади за порозуміння та підтримку заради виховання та розвитку наших дітей. Після представлення загонів присутні завітали до наметових таборів кожного з них.
Протягом двотижневого відпочинку патріотичної направленості «Ковпак: від Путивля до Карпат» на дітей чекає насичена програма. Вона включає не тільки розважальні конкурси, ігри тощо. Виховні, спортивні та воєнні заходи також не дадуть сумувати. Тренування, рукопашний бій, стрільба з лука, ігри «Зірниця», «Лазертаг», «Розвідники», розважальна програма «Суд над вожатими», перегляд фільму про Сидора Ковпака, свято «Нептуна», конкурси на кращий благоустрій та чистоту табору - це тільки частина того, що хлопці і дівчата переживуть, відпочиваючи на природі.
Цей табір став особливим також і в зв’язку з ситуацією, яка склалася в нашій країні. Учасником зміни «Літо Мужності» став хлопчик, який разом зі своєю родиною переїхав з Луганська, де проходять військові дії. 

Організатори висловлюють подяку усім гостям табору та тим, хто його підтримує. Особлива подяка висловлюється депутату обласної ради, почесному президенту клубу Олегу Бояринцеву, президенту клубу Олегу Латі, Голові облради Миколі Клочко, міському голові Юрію Бурлаці, представникам Сумської обласної спілки ветеранів Афганістану, Глухівської міської організації «Град» української спілки ветеранів та ветеранської організації «Ніхто крім нас» за віру у наші сили, у необхідність і користь патріотичного виховання та підтримку нашої справи.