"Зустріч поколінь" слоутських вчителів відбулась

20.06.2014 17:45

Як ми вже повідомляли у пятницю 20 червня 2014 року відбулось свято вчителів Слоутської школи "Зустріч поколінь".

25 нинішніх педагогів НВК запросили до себе в гості майже 60 колишніх колег. Завітали на свято 35 вчителів зі Слоута, Глухова, Берези та Кролевецького району, які в різний час працювали у Слоутській школі.В нинішньому навчальному році ми святкуємо три шкільні ювілеї:

145-річчя від дня заснування першої школи у Слоуті

85-річчя з дня побудови ІІ-поверхового приміщення семирічної школи

Та 45-річчя з дня відкриття нинішньої ІІІ-поверхової школи.

Темою свята нинішнього року було названо "Директори та їх учительські колективи".

Загалом в Слоутській школі працювало понад 260 учителів. Більшість звичайно жінки.

В Слоуті склались цілий ряд педагогічних династій Куценків, Левченків, Непомнящих, Шакотьків, Довгополих, Шутків та інших.

В школі також працювало не один десяток учительських подружніх пар - Зюзьків, Прілих, Братущаків, Шведунів, Костюченків, Науменків, Стегніїв, Куликів, Гапоненків, Шурпів та багатьох інших.

Слоутською школою у післявоєнний час керували 9 директорів 10 разів

Два з прізвищем Куценко, Три з іменем - Микола та два Віктори, одна жінка.

Завучами працювало 8 педагогів, але 12 разів. Тричі «вступала в воду» заступника директора Ганна Михайлівна Науменко, двічі Валентина Євгенівна Шурпо та Андрій Петрович Гриценко. 

З когорти вчителів директорства Івана Андрійовича Куценка, який керував Слоутської семирічною школою в 1939-1959 рр., в живих залишився лише математик Кубан Микола Федорович. 86-річний учитель проживає нині у Глухові і він згадував ті часи на святі.

На свято завітали вчителі, що працювали за директорства Степана Григоровича Гапоненка (1959-1964 рр.): Антоніна Миколаївна Ващенко та Марія Петрівна Задко.

Радо зустріли колеги педагогів, що працювали за директорства Шведуна Віктора Костянтиновича (1964-1971 рр.)

Це - Людмила Олександрівна Шведун, Ольга Андріївна Кухаренко, Антоніна Андріївна Христій та Галина Дмитрівна Сахно (Гриценко), Ольга Степанівна Скиба та Науменко Микола Олександрович.

Піонервожатими працювали Задко Марія Петрівна (в 1963-1968 рр.) та Науменко Ганна Михайлівна (1969-1970 рр.), що й нині працює вчителем.

На світі також виступив Валентин Семенович Солдатов, який починав свою трудову діяльність вчителями співів у Слоуті в 1969 р. 

Разом з новим директором Миколою Івановичем Мішиним в 1971 році до Слоута прийшли працювати вчителі: Михайло Іванович Зюзько, Вадим Іванович Куценко, що згодом був призначений ЗАВУЧЕМ та  Олена Миколаївна Куценко, що в 90- х роках була директором Слоутської школи, а також Галина Олексіївна Шакотько, Любов Павлівна Рябцева, Тетяна Семенівна Непомняща, Петро Миколайович Шакотько і Олександра Іванівна Костюченко. Всі вони завітали на свято та згадали період своє педагогічної діяльності.

Вони стали зачинателями нових династій – Шакотьків, яка нараховує 62 роки та Непомнящих, яка продовжується і далі, а зараз налічує 85 років.

В січні 1975 року колектив Слоутської середньої школи очолив новий директор. Ним став  38-річний Петро Олександрович Прілий. В період другої половини 70-х років у Слоутській середній школі працював великий педагогічний колектив: Тетяна Михайлівна Непомняща та Віра Петрівна Набойченко, Ольга Олексіївна Кравченко та Валентина Опанасівна Осокіна, Володимир Григорович Висоцький та Ганна Петрівна Суровцева.

Про свої директорські університети розповів наймолодший в історії Слоутської школи керівник Микола Борисович Довогополий.

Також молодим фахівцем очолив досвідчений колектив Слоутської середньої школи Віктор Якович Левченко. Разом з новим директором вчителем у Слоуті стала працювати дружина Лариса Миколаївна Левченко. Віктор Якович керував рідною школою з 1981 по 1993 рік.

В цей час починали свою педагогічну діяльність учителі школи Раїса Іванівна Корзюк, Тетяна Іванівна Сердюк (Задко) та Галина Миколаївна Костюченко, що нині викладає хімію у рідній школі

У середині 1980-х років прийшов також до рідної школи і нинішній директор Слоутського НВК Микола Володимирович Шутко, відомий глухівський музикант та продюсер Євгеній Леонідович Дзекелєв, який на святі чарував всіх гарним співом.

Період з 1993 по 2001 рік, в який директором загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів працювала Олена Миколаївна Куценко - це також час освітніх реформ, період коли з’явились тести замість звичних екзаменів.

З 2001 р. – вже 13 щасливих років керує Слоутським навчально-виховним комплексом Микола Володимирович Шутко. Нинішній колектив – це сплав молодості і досвіду. Це вчителі, що якісно готують своїх учнів до районних і обласних олімпіад та конкурсів і самі займають призові місця в обласних фахових конкурсах.

Ведучими на святі були кращі із них Віктор Миколайович Шевченко та Ірина Олександрівна Тюльпа, Андрій Петрович Гриценко та Лариса Миколаївна Левченко, а також Максим Юрійович Худан та Олена Івнавна Дорожко.

Чарували своїм гарним голосом та дарували прекрасні номери чарівні вчительки, що в різний час співали в тріо «Любисток» Галина Дмитрівна Гриценко, Тетяна Василівна Голубенко, Людмила Олексіївна Радченко та Олена Іванівна Дорожко. Акомпанували на баяні справжні віртуози Микола Олександрович Науменко та Валентин Семенович Солдатов. Прекрасні номери визвали хвилі овацій у виконанні дуету Дзекелєвих Євгенія Леонідовича та Тетяни Володимирівни.

Свято за словами його учасників вдалось на славу. А тому наступна зустріч запланована на 2016 рік. У третю п’ятницю червня 17 числа нова «Зустріч поколінь». Її тема – завучі, організатори позакласної роботи та старші піонервожаті Слоутської школи.

Більше ФОТО за посиланням: vk.com/album-57555412_197128831