А.П.Гриценко - нагороджений Грамотою Сумської обласної ради

03.10.2014 10:17

У першу неділю жовтня традиційно педагоги України відмічають професійне свято. І цьогоріч святкування не оминуло педагогічний загал – у театрі драми та музичної колегії ім. М.С.Щепкіна 2 жовтня відбулося вшанування усіх, хто присвятив дітям життя.

Свято розпочалося нетрадиційно – з благодійного аукціону в підтримку воїнів української армії. Цей захід – старт благочинним справам в ім’я миру, злагоди, єдності. З ініціативою проведення аукціону виступили педагоги-ветерани, шановані та знані люди в області, які виховали не одне покоління гідних громадян України. Роботи представили працівники навчальних закладів області. Картини, панно, обереги декоративно-ужиткового мистецтва, виготовлені майстрами і майстринями з вірою, надією і любов’ю були придбані покупцями на відкритих торгах.

У рамках аукціону директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Олена Іванівна Попова, вручила нагороди і подарунки школярам-переможцям благодійної акції «Малюнок солдату». Найкращі малюнки будуть передані бійцям Сумського батальйону.

Серед нагороджених був також і заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель історії і суспільних дисциплін  Слоутського НВК Андрій Петрович ГРИЦЕНКО.

За сумлінну працю, високий професіоналізм та значний особистий внесок у розвиток освіти Сумщини він отримав Грамоту  Сумської обласної ради з рук Голови Сумської облради Миколи Клочка. 

Також  Грамоти Сумської обласної ради були вручені начальнику відділу освіти, молоді та спорту Лебединської районної державної адміністрації Людмилі Дудченко, заступнику директора з навчальної роботи комунального закладу Сумської обласної ради – Штепівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Лебединського району Любові Анцифоровій, викладачу суспільних дисциплін Сумського технікуму харчової промисловості Національного університету харчових технологій Олені Лесько, заступнику директора з навчально-методичної роботи державного професійно-технічного навчального закладу «Роменське вище професійне училище» Тетяні Рукавичці, завідуючій центром розвитку дитини «Калинка» Охтирської міської ради Тетяні Сергієнко, директору Жовтневського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Миколі Спаському.

Символічним є те, що свято педагогів відзначається восени – тієї благодатної пори, яка щедро обдаровує нас своїми плодами. Так, і вчитель віддає дорогоцінні скарби знань і виховує молоде покоління, талановитих громадян України.

Щирі слова вітань, грамоти та подяки від обласної та міської влади усім педагогам області прозвучали від радника голови Сумської ОДА Віктора Анатолійовича Бобиренка, голови Сумської обласної ради Миколи Олексійовича Клочка, які теж за освітою педагоги.

«Ясним професійним сузір’ям» назвала учителів Олена Іванівна Попова, вклонилась доземно усім, у кому іскра Божа і талант, і одержимість школою.

Уперше на святі вітали вчителів, які пройшли велику життєву та професійну школу, накопичили величезний досвід на педагогічній ниві, присвятивши шляхетній професії не одне десятиліття; учителів-новаторів, які вже сьогодні випереджають час та сміливо впроваджують інноваційні технології у навчально-виховний процес; учителів непересічних, талановитих та вчительські династії області.

Присутні ще раз переконались: педагог – це у всі віки авангард, взірець мудрості, порядності, подвижник нових ідей, патріот своєї країни. Освітяни висловили окрему вдячність педагогам, що перебувають у лавах Національної гвардії України, очолюють волонтерський і громадський рух.

Гостей вітали художні дитячі колективи Сумського обласного центру позашкільної освіти, Сумського міського палацу дітей та юнацтва, Палацу культури ПАТ «СумиХімпром», студенти вищого училища мистецтв і культури ім. Д. Бортнянського, Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка, а також солісти обласної філармонії та творчі педагоги навчальних закладів

Закінчилось свято також нетрадиційно як і розпочалося – загальною молитвою за Україну. Країна, що вибрала європейський шлях розвитку, шлях незалежності й свободи, варта того, щоб духовність, яку закладають педагоги у душі дітей, проросла паростками правди і мудрості на славу кожної родини та України!