Андрій Петрович розповів про ролоту з обдарованими на семінарі

30.11.2015 13:27

Проблема виявлення та розвитку педагогічних умов соціалізації обдарованих учнів в умовах сільської школи об»єднала директорів загальноосвітніх навчальних закладі на районному семінарі, який відбувся 27 листопада на базі Сопицького НВК. Місце проведення заходу було обрано не випадково, адже навчально-виховний комплекс є лідером олімпіадного руху в районі (педагоги закладу підготували 12 переможців ІІ та 2 переможці ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад 2015 року).
Відкрила роботу семінару начальник відділу освіти Глухівської районної державної адміністрації Н.М.Волончук, яка проаналізувала результати виступу учнів району в олімпіадах, конкурсах, спортивних змаганнях у розрізі навчальних закладів. Звернула увагу на роботу з обдарованими учнями як складову іміджу загальноосвітнього навчального закладу. Проблему розвитку творчих здібностей через взаємодію вчителя та учня висвітлила завідуюча методичним кабінетом С.В.Смик. 
Презентували досвід роботи з обдарованими учнями директори Баницького НВК (Бисько А.М.) та Слоутського НВК (Гриценко А.П.). 
Керівник Сопицького НВК Олексієнко В.М. висвітлив досягнення учнівського та педагогічного колективів навчально-виховного комплексу. Зокрема, було зазначено, що за останні 3 роки випускники школи успішно складають зовнішнє незалежне оцінювання та вступають до вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації на бюджетній основі.
У ході практичної частини семінару директори ознайомилися з новими технологіями та методами, які застосовували Мілютіна Н.І, учитель зарубіжної літератури, та Мацак О.М., учитель історії, на відкритих уроках у 6 та 10 класах.
Підводячи підсумки роботи семінару, Н.М.Волончук зазначила, що керівники Сопицького НВК продемонстрували кращий досвід управління творчою діяльністю педагогів та учнів.
Учасники семінару отримали методичні порадники «Керівнику школи про роботу з обдарованими учнями».