День Святого Валентина у Слоутському НВК

14.02.2014 22:08

Традиційно 14 лютого у навшому навчальному закладі святкується День Святого Валентина. Свято для нас чуже - католицьке. 

За легендою, християнський священик Валентин жив за часів імператора Клавдія II Готського (III ст. від Р. Х.) й поруч з основним покликанням займався природничими науками та медициною Валентин, попри  указ, продовжував таємно вінчати всіх охочих. За це його заарештували й ув'язнили під охороною офіцера, прийомна донька якого була сліпою.  

Римський Валентин загинув 269 року (часи імператора Клавдія II). Вважається, що День Святого Валентина у християнські часи замінив собою язичницьке свято луперкалій (на честь бога Фавна; за іншою версією, на честь богині кохання Юнони), який відзначався щороку 14 лютого. Ця заміна сталася 496 року за розпорядженням Папи Римського Геласія I.

Однак, як свято всіх закоханих, воно важливе для всіх. В цьому році 14 лютого припало на пятницю - день вдалий для шкільних вечорів. В цьому році такий захід провдився в останнє.

Від чотирьох старших класів (8-11 кл.) були представлені пари. Однак ведучими  свята девятикласницями Пчелінцевою Машою та Фесенко Вікторію однокласники жеребом були змінмлм свої пари.

В результаті різних конкурсів журі підвело підсумки і кожній парі дали звання: 

"Ідекальна пара" - Осокін Владислав (10 кл.) та Дешко Анастасія (11 кл.);

"Навеселіша пара" - восьмикласники Багута Дмитро та Веретьонник Ярослава

"Найгарніша пара" - Рухляда Олег (11 кл.) та Берегова Анна (9 кл.);

і нарешті "Найромантичніша пара" - Гузенко Сергій (9 кл.) та Буцик Ірина (10 кл.)