Екскурсія до селища Ямпіль

12.09.2014 15:23

У пятницю 12 вересня 2014 р. учні 10-11 класів Слоутського НВК в супроводі вчителів відвідали з екскурсійною поїздкою селище Ямпіль, що на півночі Сумської області. 

 

Головна мета поїздки була відвідання Ямпільської станції юних натуралістів, створеної в 1971 році. Ще за директорства Віктора Яковича Левченка в 1980-1990-і роки тривала плідна співпраця двох навчальних закладів. І ось новий виток співпраці. 

На станції, що розкинулась на площі 4 гектари, зібраний повний яблуневий календар вченого С.Ф. Чернетка. Від самих ранніх сортів до пізніх зимових. Асортимент квіткових, плодово-ягідних та декоративно-кущових рослин такий, що важко перерахувати. Серед цього різнобарв’я рослинності знаходиться двоповерхове адміністративне приміщення станції юних натуралістів, з казково оформленими кімнатами для заняття гуртків. Щороку тут буває більше 10 тисяч відвідувачів. 

Особлива гордiсть станцiї — віддiл квiтникарства, тут вирощують близько 160 видiв (бiльше тисячi сортiв) квiтучих декоративних рослин.

Тут проходять обласні семінари-практикуми, екскурсії, виставки. Всі, хто буває тут хоч раз назавжди запам’ятовують цей чарівний куточок природи, з любов’ю створений руками людей. За досягнуті успіхи в еколого-натуралістичному навчанні і вихованні Ямпільську районну станцію юних натуралістів названо обласним еколого-натуралістичним центром.

Нещодавно тут був відкритий новий вольєр з папугами.

 

Екзотичні птахи прикрасили і без того багатий живий куточок районної станції юних натуралістів, привернули увагу численних відвідувачів. Як стало відомо, керівництво закладу не збирається на цьому зупинятися – у найближчих планах будівництво голуб’ятника.

 

Також учні відвідали Спасо-Преображенський собор, що знаходиться у центрі селища Ямпіль. Цей чудовий подарунок ямпільчани отримали до 10-ї річниці Незалежності.  Спасо-Преображенський храм належить Подвір’ю Глинської пустині.  

 

Більше ФОТО на сторінці Слоутського НВК у "ВКонтакте" :   vk.com/album-57555412_202196423