Кількість учнівських олімпіад буде зменшена

13.08.2014 10:05

Учнівські олімпіади таки будуть, але їх стане 11, а не 18!

У пятницю 8 серпня міністр освіти і науки України Сергій Квіт підписав наказ № 918  "Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предиметів у 2014/2015 навчальному році". 

Раніше піднімалось питання про реформування або навіть ліквідацію учнівських предметних олміпад. Однак нова влада все залишила по-строму. Не рахуючи поділу учителів та "щасливчиків" (без олімпіад) та тих, хто "обрав не той предмет у виші". 

Лише перелік самих предметів дещо змінений: будуть олімпіади з української мови та літератури, англійської, німецької, французької мов, історії, математики, фізики, астрономії, хімії, біології, екології, географії, інформатики. 

Їх стало 11. А ще в минулому році було 18. Не будуть проводитись олімпіади з фізичної культури, педагогіки і психології та інформаційних технологій. Ці предмети до списку оліміпал були введені, три-чотири роки тому. Із "молодих олімпіад" залишились лише екологія та астрономія, що вивчаються в 11 класі лише по 0,5 години на таждень.

В той же час були посунуті такі традиційні олімпіади - з світової літератури, трудового навчання та економіки. Дивина та й годі!

Також визначено структуру і терміни проведення. Вони такі ж, як і раніше - І етап – у жовтні 2014 року, ІІ етап – у листопаді-грудні 2014 року, ІІІ етап – у січні-лютому 2015 року, а всекураїнський навесні 2015 року. 

Загальне керівництво Всеукраїнськими олімпіадами та турнірами забезпечуватиме департамент загальної середньої та дошкільної освіти МОН.

Згідно з наказом, органам управління освітою областей, у яких планується проведення ІV етапу Всеукраїнських олімпіад і фінального етапу Всеукраїнських турнірів, необхідно подати до Інституту інноваційних технологій і змісту освіти пропозиції щодо програм і складу оргкомітетів відповідних змагань у визначені у наказі строки.


Детальніше тут: https://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/uchn%d1%96vsk%d1%96-ol%d1%96mp%d1%96adi-taki-budut%2c-ale-ikh-stane-11%2c-a-ne-14%21/