Міністерство визначило порядок закінчення навчального року та проведення ДПА

25.02.2014 16:22

У Міністерстві освіти і науки України визначено порядок закінчення навчального та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2013/2014 навчальному році.


Відповідний лист «Про порядок закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах в 2013/2014 навчальному році» від 14.02.2014 № 1/9-115 розміщено на офіційному веб-сайті відомства.

Цьогоріч останній дзвоник в українських школах пролунає 30 травня 

Державна підсумкова атестація у 4-х класах проводиться з 13 по 22 травня з української мови та читання, математики. 

У 9-х класах державна підсумкова атестація проводитиметься з 2 по 16 червня з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу.

З усіх обов’язкових предметів атестація проводитиметься письмово за збірниками завдань, рекомендованими МОН. У разі проведення атестації за вибором, форму проведення атестації (усно чи письмово) обирають учні.

Конкретні дати проведення атестації з інших предметів визначають навчальні заклади за погодженням з відповідними управліннями освіти. При складанні розкладу проведення державної підсумкової атестації необхідно передбачити два-три дні для підготовки до проходження атестації з кожного предмета.

Державна підсумкова атестація для випускників 11-х класів проводиться з 23 по 29 травня з трьох предметів у письмовій формі за збірниками відповідних завдань.

Згідно з документом у 4-х, 9-х та 11-х класах державна атестація проводитиметься за збірниками завдань, затвердженими Міністерством освіти і науки України.

Електронні версії всіх збірників завдань та білетів для державної підсумкової атестації буде розміщено до 1 квітня поточного року на офіційних веб-сайтах Міністерства освіти і науки України та Інституту інноваційних технологій і змісту освіти для практичного використання в процесі підготовки та проведення державної підсумкової атестації учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Документи про повну загальну середню освіту будуть вручені випускникам 11-х класів 31 травня—1 червня 2014 року на урочистих зборах. Документи про базову освіту дев’ятикласники отримають 18—19 червня.