Наші посіли 5-е місце на чемпіонаті України з футзалу

09.02.2014 12:00

З 3 по 6 лютого, в Шостці проходив Чемпіонат України з футзалу серед юнаків 1999 року народження під егідою Дитячо-Юнацької Футзальної Ліги (ДЮФЛ).

З десяти команд з Луганська , Запоріжжя, Запорізької , Полтавської , Одеської , областей, а також Шостки і Конотопа п’яте місце вибороли наші юні футзалісти.   

Такий турнір в Шостці проводиться вперше. Дебютантами змагань стали футболісти з Глухівського району. У команду увійшли гравці з Слоута , Берези , Іващенкове , Глухова. У своєму першому матчі їм протистояла збірна Запорізької області , складена з футболістів міст Гуляйполе та Енергодара.

Втім , з глухівчанами у запорожців виникли проблеми. У першому таймі , легко забивши два голи , команда Запорізької області здала і дозволила супернику зрівняти рахунок , а під завісу першої половини - вийти вперед. Глухівчани спочатку оторопіли , а потім почали грати все впевненіше. Чого не вистачило дебютантам ? Досвіду і довгої лави запасних. Голкіпер команди Глухівського району слоутчанин Артем Таран отримав травму , але матч продовжив.

У другому таймі запоріжці розгулялися , проводячи атаку за атакою. А от їх суперникам не вистачило «фізики». Футболісти з Глухівського району елементарно втомилися . Підсумковий рахунок матчу - 9:5.

«Гравці хороші , але не вистачає досвіду. Зали в селах маленькі , такого як в Шостці немає » , - розказав сайту «Шостка Інфо» тренер-викладач Слоутського відділення Глухівської ДЮСШ Олександр Левченко. Він зізнався, що для команди Глухівського району це перший серйозний турнір з міні -футболу. Незважаючи на першу невдачу , глухівчани налаштовані оптимістично , надії не втрачають.

Чемпіонат виграли луганчани, які у фінальному поєдинку переграли господарів майданчика - команду«Імпульс» (Шостка ) з рахунком 3:1.У матчі за 3-е місце «Отаман » ( Гуляйполе ) не залишили шансів хлопцям з ДЮСШ Котовськ - 6:2.

Остаточні результати: 1 -е місце - ЛТК (Луганськ) 2 - е місце - « Імпульс» (Шостка ) 3-е місце - « Отаман» Гуляйполе 4 - е місце ДЮСШ Котовськ 5 - е місце ДЮСШ Глухівський район 6 - е місце - « Інтер» Гадяч 7 - е місце - « Колос» Запоріжжя 8 -е місце - Сокіл - Білики Кобеляки 9 - е місце - ДЮСШ Конотоп 10 -е місце - Барса Шостка