Наші випускники хочуть бути економістами, але масово йдуть до Глухівського агроінституту

29.07.2014 13:31

Подача документів у омріяні ВНЗ та здача вступних екзаменів виходять на фінішну пряму. Вже можна підвести перші підсумки подачі 

документів випускниками Слоутського НВК 2014 року.

Загалом  випускниками 9 та 11 класів було подано 51 заяву. Серед навчальних закладів в лідерах Глухівський агротехнічний інститут Сумського НАУ - 14 заяв (6 - від одинадцятикласників та 8 - від девятикласників). Ще по 6 заяв подано одинадцятикласниками до престижних сумських вишів - Сумського державного університету, ДВНЗ "Українська академія банківської справи НБУ" та Сумського національного аграрного університету. Потім до лідерів приєдналось ВКНЗ "Шосткинське медичне училище" - 5 заяв (відповідно 3 та 2). 

Також наші випускники подавали заяви до Глухівського національного педагогічного універистету (4), а також Глухівського медичного училища і  Хіміко-технологічний коледж імені Івана Кожедуба Шосткинського інституту Сумського державного університету (по 2 заяви). Замкнули цей список два київські національні університети - культури і мистецтв та будівництва і архітектури (по 1 заяві). 


Таким чином у одинадцятикласників найполпулярнишім містом став наш обласний центр м. Суми (20 заяв), а

 у девятикласників місто Глухів - 10 заяв. В звязку з тим, що до навчальних закладів нашого райцентру подали 12 заяв одинадцятикласників, Глухів загалом став лідером серед вступників (22 заяви). Ще 7 заяв - до Шостки і 2 до Києва. 

Серед галузей і спеціальностей за якими хочуть навчатись  слоутські випускники беззеперчний лідер - економіка та підприємництво - 20 заяв (20 від одинадцятикласників та 3 - від девяткласників). А загалом на економічні спеціальності - 23 заяви (ще три - на менеджмент).

Наступна галузь - техніка та енергетика в АПК - 6 заяв (по 3), і потім природничі науки; сільське господарство і лісництво; фармація; фізичне виховання, спорт і здоровя людини - по 3 заяви. Загалом на третьому місці популярності - медичні професії - 7 заяв. 

1 серпня буде оголошено перших вступників - так звана "перша хвиля".

 

 Побажаємо нашим випускникам вдалого вступу!