Перемога у Всеукраїнському конкурсі у Чернівцях

18.03.2018 16:04

17 березня 2018 року в Чернівецькій обласній філармонії відбувся фінальний гала-концерт та нагородження переможців ІV Всеукраїнського (ХІV Всекримського) конкурсу учнівської і студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», присвяченого Лесі Українці.

 Цей унікальний захід, який народився в Криму, мав на меті спонукати юнь до вивчення творчої спадщини української письменниці, поширювати творчий та інтелектуальний спадок українських світочів серед молоді.  Тому змагання з дитячо-юнацької творчості відбувалося за номінаціями декламування, вокал, малюнок, аудіо-візуальний твір, науково-пошукова робота, інсценування, твір (поезія). Переможцем цього конкурсу в номінації декоративно-ужиткове мистецтво стала учениця 7 класу Слоутського НВК Лежавська Альона. Під керівництвом свого вчителя наставника Лихошапки Оксани Петрівни було виготовлено картину з паперу до поезії Лесі Українки «Давня весна».  За результатами конкурсу, учениця виборола перше місце, а  ще дві  вихованки гуртка «Диво рукотворне» Шакотько Марина та Довгопола Анна стали лауреатами.

Усього на конкурс було надіслано біля 4000 робіт з 24 регіонів України, Криму та інших країн (Італії, Норвегії, Росії, Придністров’я, Молдови). До складу журі увійшли відомі науковці педагоги, письменники, поети, журналісти, актори, громадські діячі з Полтавщини та України. Організаторами заходу стали Чернівецький культурно-просвітницький Центр «Sweetарт – Знання» та Міжнародний благодійний фонд «Здоров’я майбутнього», яких підтримали Чернівецька та Полтавська обласні державні адміністрації, Чернівецька та Полтавська міські ради й виконавчі комітети, родина Бурбаків, ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» (ПУЕТ), Чернівецький національний університет ім. Федьковича, ДП «Національне газетно-журнальне видавництво», Товариство «Просвіта», ІДЦ «Інтеграція і розвиток» (м. Київ). 24-25 лютого 2018 року в Полтаві відбулися очні та заочні відбіркові оцінювання надісланих на конкурс робіт і близько 100 найкращих (усього переможців біля чотирьохсот) були запрошені до Чернівців на урочисте нагородження та великий гала-концерт. Крім цього, для переможців 18 березня  була організована  ще й екскурсія по місту, до картинної галереї, музею Ольги Кобилянської, Чернівецького національного університету.