Про діяльність історичного клубу в газеті на сайтах

26.06.2014 18:34

Звістка про віднайдені ще 6 імен похвованих у братській могилі біля Слоутського сільського Будинку культури швидко облетіла не лише весь Глухівський район, а й докотилась до Києва. Про це стало відомо у Всеукраїнській громадській організації "Закінчимо війну". Саме під її егідою в рамках акції  "Невідома могила" і проводилось це дослідження вчителем історії АНДРІЄМ ПЕТРОВИЧЕМ ГРИЦЕНКО разом з учнями, що входять до історичного клубу "Османські легенди", Що працює вже другий рік в Слоутському НВК.

Про цю інформацію можна прочитати на сторінках районної газети "Глухівщина" № 42 за 18 червня 2014 року тема статті "Бійців воскресли з небуття" (сторінка 2).

А також переглянути на сайті Всеукраїнської громадської організації "Закінчимо війну"

за посиланням:  stop-war.org.ua/view_news14.php?id=39

Гідно вшанувати пам’ять загиблих воїнів

 

 

Питання гідного вшанування загиблих захисників Вітчизни та військово-патріотичного виховання молоді на їх подвигах набувають особливої значимості в наші дні.

В статті мова піде про героїв Великої Вітчизняної війни, а про тих, які гинуть сьогодні на сході країни (не можу про них не згадати), скажу лише одне – вони гідні нащадки їх слави, але ми ще мало знаємо про їх подвиги, про повсякденну бойову роботу, яка також заслуговує високої поваги у всіх, кому дорога доля України.

Вшанування загиблих воїнів починається із встановлення їх імен і якраз тут багато проблем, які тягнуться ще з часів війни. Наведу тільки один приклад.

Відповідно до наказу командира 344 стрілецького полка 119 гвардійської стрілецької дивізії від 09.07.1944 №133 похоронна команда при похованні 8 – 10 чоловік зобов’язана була робити надписи на могилах тільки на 4-5 чоловік з додаванням слів «и другие» або «и еще 5 красноармейцев».

 

Таким же небайдужим виявився заступник директора з навчально-виховної роботи Слоутського навчально-виховного комплексу Глухівського району Сумської області вчитель історії Гриценко А.П. В травні поточного року ним було встановлено імена шістьох партизан, похованих у братській могилі в с. Слоут, які також не проходили за обліком місцевої сільради. Допомагали йому учні створеного ним історичного клубу «Османські легенди» (президент клубу Вадим Гриценко). 


Детальніше тут: https://gritsenko-andrij-petrovich.webnode.com.ua/news/nami-znajdeno-%d1%96mena-6-pokhovanikh-nev%d1%96domikh-soldat-u-bratsk%d1%96j-mogil%d1%96/