Семінар директорів у НВК

12.11.2014 16:16

Гостинні слоутчани запросили до себе в гості керівників загальноосвітніх навчальних закладів Глухівського району на семінарське заняття «Організація дослідно-експериментальної діяльності в загальноосвітньому навчальному закладі», що відбувся у середу 12 листопада 2014 року. 

Організатори заходу підійшли інноваційно і зустріли керівників освіти Глухівщини на чолі з начальником відділу освіти Глухівської РДА Наталією Волончук у Слоутському сільському Будинку культури.

Слоутські школярі із сцени Будинку культури привітали гостей теплими словами про важку але творчу роботу педагогів та подарували їм стильні сувеніри-стрічки в національному жовто-блакитному стилі, виконані гуртківцями НВК.

Також присутні переглянули виступ фольклорного колективу «Оберіг» (художній керівник Олена Дорожко).

Перебуваючи в закладі культури села директори відвідали музей спортивної слави села Слоут та народознавчий музей Слоутського Будинку культури. Екскурсії були проведені організаторами музеїв Олександром Левченко та Галиною Ковальчук.

Після відвідання Храму культури освітянські керівники побували в Храмі Божому. Вони змогли ознайомитись із результатами благоустрою прилеглої території церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що проходить під началом предстоятеля о. Георгія (Яводчака). Всі охочі також взяли участь у молебні за мир і спокій у нашій державі.

Наступною частиною семінару звичайно ж став Храм науки села – Слоутський навчально-виховний комплекс, що відзначив цього року свій 145-річний ювілей.

Керівники навчальних закладів оглянули виставку педагогічних технологій методичних об’єднань Слоутського НВК та переглянути майстер-клас учасників гуртків під керівництвом Світлани Щербакової.

Основні заняття семінару проходили у методичному кабінеті НВК. Господар закладу – директор НВК Микола Шутко представив інформаційну насиченість сайтів і сторінок Слоутського НВК, презентуючи тим самим, роботу закладу.

Заступник директора НВК Андрій Гриценко презентував систему роботу по організації внутрішкільного контролю та обліку  розподілу вхідної та вихідної документації у Слоутському НВК, організованої у формі органайзера на платформі «Фейсбук» в Інтернеті.

Завідуюча методичним кабінетом НВК Світлана Смик ознайомила освітянських керівників з організацією дослідно-експериментальної та інноваційної діяльності у загальноосвітньому навчальному закладі.

Також до уваги учасників семінару було представлено досвід організації дослідно-експериментальної та інноваційної діяльності в Уланівському та Соснівському НВК із впровадження локальних експериментів «Дослідження впливу зниження рівня грунтових вод на екологічну систему села Соснівка  як засіб формування в учнів ціннісного ставлення до природи рідного краю» в Соснівському НВК та «Дослідження партизанського руху в рамках історії Уланового» в Уланівському НВК.

В рамках запровадження дослідно-експериментальної та інноваційної діяльності всеукраїнського рівня в Слоутському НВК старшокласники вивчають курс «Фінансова грамотність». Директори переглянули відеофільм, що розповідає про цю роботу.

Підвели підсумки семінару начальник відділу освіти Наталія Волончук та спеціаліст відділу Галина Фільченко.

Быльше ФОТО vk.com/album-57555412_205554734