Щасливі миті відпочинку та оздоровлення в Слоутському НВК

17.06.2016 14:04

Традиційно на початку червня в Слоутському НВК працює два табори: пришкільний «Сонечко» та спортивно-патріотичний «Олімпієць». Оздоровлення в цьому році було повністю безкоштовним завдяки турботливому ставленню до освіти Березівського сільського голови Н.О.Артеменко. А незабаром наші діти разом з іншими учнями Березівської громади відвідали місто Київ.

Виховна робота базувалась на розвитку дитячої ініціативи, самоврядування, колективної творчої справи. Кожного дня було передбачено проведення цікавого та змістовного дозвілля: конкурсів, вікторин, змагань, спортивних та рухливих ігор на природі та свят. Яскравими та пізнавальними були подорожі стежками рідного краю. Вихованці таборів мали можливість побувати в музеях міст Глухів і Шостка. Вони не тільки відвідали видатні місця,а й неоднократно побували в Шосткинському басейні.

Відкриття таборів в цьому році співпало з Днем захисту дітей. Це було яскраве «Свято дитинства» з флеш-моб зарядкою, різними видами квестів, виступами танцювальних колективів «Крапелька» та «Асорті», танцювальними доріжками,виставкою та майстер-класом гуртка «Оберіг». Журі конкурсу малюнка на асфальті «Ми - за мир» визначило переможців та вручило солодкі призи. Свято продовжилось футбольним турніром «Шкіряний мячі-2016»,в якому взяли участь не тільки команди Березівської громади,а також міста Новгород-Сіверська Чернігівської області і селища Воронізька Шосткинського району. Кубок і золоті медалі вибороли слоутчани,а всі інші призери були нагороджені грамотами і медалями. Гості відвідали місцевий музей спорту. Вихованці секції футболу стали також переможцями турніру серед команд Шосткинського району, який проходив у селищі Воронізька. Спортивне життя вихованців таборів продовжилось на Чернівському турнірі з міні футболу, де наші діти посіли друге місце. Нині юні спортсмени готуються до футбольного турніру, який буде проходити в День молоді на пісчаному стадіоні Слоута. Вихованці таборів побували в Березівському НВК на святі «Тато,мама, я-спортивна сім’я»,де наша команда посіла третє місце.

Шкільний Євроклуб організував дні англійської мови,адже 2016  оголошено роком англійської мови. В приміщенні районної бібліотеки була організована екскурсія, діти відвідали пункт європейської інформації, познайомились з електронною книгою і відпочили у мультзалі «Мультляндія кличе в гості». Вихованці молодшої групи танцювального гуртка стали переможцями у районному фестивалі-конкурсі «Пролісок»,а Щербаков Єгор став першим в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво».

Наші учні побували на Водонапірній вежі та в Національному заповіднику «Глухів»,щоб переглянути виставку  «Дзвінке диво»,де було презентовано дзвони і дзвіночки з приватної колекції Ірини Колтакової. Вона нині налічує 2000 сувенірних і майже 100 дужних, дверних, викличних сигнальних дзвіночків. Найбільш численним є розділ, який презентує дзвіночки з 35 країн світу. Зацікавили дітей українські дзвіночки, на прикладі яких вони познайомились з елементами традиційного українського одягу, зачісками та головним вбранням характерним для українців.

Завершенням табірної зміни стало свято «Табір, до побачення, здрастуй тепле літо!» Звучали веселі пісні, запальні танці, яскравий флеш-моб. Діти подякували всіх, хто змістовно організував їх відпочинок, надавав медичну допомогу, частував смачними сніданками та обідами, слідкував за чистотою і порядком приміщень. Продовжилось свято в спортзалі, там дітей чекали «Веселі  старти» і піонербол. Грамотами і тортами  нагородила команди Рухляда В.В., керівник проекту молодіжного фізкультурного  фестивалю «Слоутські традиції - здорова молодь Глухівщини».

Аграрна компанія «Росток-Холдінг» подарувала два м’ячі юним футболістам. Приватні підприємці «Левченко» представили солодкі призи,столове приладдя та смачне морозиво. Ми дуже вдячні всім нашим спонсорам.