Шевченківські дні

10.03.2016 11:28

У Слоутському  НВК вже стало доброю традицією на початку березня вшановувати пам'ять генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка.  В рамках Шевченківських днів вчителями та учнями НВК було проведено ряд цікавих та змістовних заходів. Учні здійснили заочну подорож до майстерні художника. 

Екскурсійна програма дала можливість більш детально ознайомитися з репродукціями картин, прослідкувати зв'язок  полотен з біографією митця. Учні 5-6 класів презентували власні ілюстрації до віршів поета. Старшокласники представили проект «Тарас Шевченко   і Сумщина». Були проведені літературні читання «Вінок Кобзареві» (5-11 класи) та конкурс віршів «Живий Шевченко»(1-4 класи).

Протягом Шевченківських днів учителями-словесниками на уроках української літератури були проведені бібліографічні хвилинки, присвячені вшануванню життя та творчості Т.Г.Шевченка. На відкритих та позакласних заходах використовували різні форми: інформаційно-комунікативні технології, інтерактивні методи, що сприяло кращому засвоєнню матеріалу учнями, вихованню поваги до творчості Кобзаря, залучення дітей до глибин шевченківської мудрості, утвердження його духовних заповідей.