Слоутчани серед переможців ІІІ етапу Форуму сільської молоді

28.04.2014 17:45

26 квітня 2014 року в Сумському НАУ чотири одинадцятикласники  Слоутського НВК взяли участь у заключному етапі Форуму сільської молоді. 

Перший етап Форуму відбувся у жовтні 2013 року на базі 267 сільських шкіл Сумської області, залучивши більше 3 тис. учнів випускних класів, зорієнтованих на навчання в аграрних закладах освіти. У січні 2014 року на базі коледжів СНАУ пройшов другий етап, учасниками якого близько 900 переможців попереднього етапу.

Заключний етап, присвячений року дитячої творчості, зібрав близько 300 кращих учнів сільських шкіл з усієї Сумської області. Їх чекала цікава насичена програма.

На початку відбулося тестування з профільних дисциплін у лекційних аудиторіях факультетів. За результатами тестування були визначені лідери, яким вручили сертифікати на отримання цінних подарунків. Далі відбулися презентації факультетів і спеціальностей, зустріч з випускниками СНАУ та студентами-учасниками форуму сільської молоді 2011, 2012 та 2013 років, презентація програм агрохолдингу «Кернел» на факультеті агротехнологій і природокористування та інженерно-технологічному факультеті.

У рамках Форуму була проведена виставка-конкурс малюнку, плакату та фотографії «Любіть Україну, як любив її Тарас» з нагоди святкування у 2014 році 200-річчя з Дня народження Т.Г.Шевченка. 

Також відбулося анкетування по відбору претендентів на участь у міжнародних програмах СНАУ, а також анкетування по відбору мотивованих до навчання та подальшої роботи в аграрному секторі випускників шкіл агрохолдингом «Кернел».

На пленарному засіданні Форуму, яке відбулося у Молодіжно-розважальному центрі СНАУ, учасників привітав ректор університету Володимир Ладика. До нього приєднались гості форуму: Юрій Харламов – начальник відділу дошкільної загальної середньої позашкільної освіти та інтернатних закладів управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації; Марина Калюжна – керівник департаменту навчання і розвитку компанії «Кернел»; Михайло Лузан – начальник головного управління ветеринарної медицини у Сумській області; Іван Костенко – директор Сумського науково-дослідного та проектного інституту землеустрою.

Сертифікати претендентам на участь у міжнародних програмах за результатами відбіркового анкетування вручили проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної діяльності Микола Соколов та начальник відділу міжнародного співробітництва Лариса Калачевська.

Кращі колективи та учасники художньої самодіяльності університету – «Шарм», «СВЕЙ», «Дакапо», «Весна», солісти СНАУ - подарували гостям цікаву концертну програму.

За традицією, учасники Форуму взяли участь у висадженні алеї єдності на території СНАУ. Також учасників чекав обід та спільне фотографування на пам'ять.