Слоутчани у 28-у поході "Мужності", присвячному 70-річчю Перемоги

04.05.2015 15:43
Клуб «Мужність» з 1 по 4 травня 2015 року провів 28-ий традиційний похід, присвячений Дню Перемоги.
4 ТРАВНЯ В СЛОУТІ ПОБУВАВ НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ АНДРІЙ ДЕРКАЧ
  Шлях «Мужності» і цього року проліг до Слоутських лісів. У похід, що тривав п'ять днів, вийшли близько сотні хлопців переважно з Глухова, а також сусідніх районів та Сум. Серед них були як новачки, так і досвідчені «бійці», які щороку беруть участь у цьому незвичайному і захоплюючому заході.
  Прийшовши до пункту призначення і налаштувавши побут - намети, польову кухню, господарські споруди - хлопці розділилися на два табори, які протягом трьох днів вели один проти одного умовні бойові дії. Завдання просте - виявити противника і здобути у нього максимальну кількість нашитих на рукавах шевронів. Можна заволодіти прапором. За кожен подвиг нараховувалися бали. У ході такої військово-тактичної гри хлопці робили вилазки, ходили в розвідку, бойові чергування, вступали в сутички. Загалом, все виглядало по-справжньому, що викликало неймовірний сплеск емоцій і азарту. Після того, як бої закінчувалися, обидва табори швидко зливалися в єдиний дружний колектив.
  У вільний від військово-тактичних маневрів час хлопці вчилися розбирати автомат, стріляли з пневматичної гвинтівки, захоплено грали в лазертаг. Приїхавши в табір гості з шосткінської військової частини Національної гвардії провели заняття з ознайомлення з сучасною військовою екіпіровкою.
  Обов'язковим пунктом програми завжди було відвідування місць бойової слави. У центрі Слоута учасники походу поклали квіти до пам'ятників воїнам Великої Вітчизняної війни, а також воїнам-афганцям.

 

Приємним сюрпризом стало для дітей прибуття в табір в останній день походу народного депутата Андрія Деркача, почесного президента клубу Олега Бояринцева та інших гостей. Вони ознайомилися з похідними умовами і буднями жителів наметового табору. На заключній лінійці під загальне захоплення учасників походу народний депутат передав для клубу сертифікат на 4 нові сучасні намети, щоб до походів «Мужності» можна було залучити ще більше учасників.

  - У таких умовах хлопці виховують силу волі, загартовуються, вчаться проходити через випробування і долати труднощі. Важливо, що клуб «Мужність» - це не просто барвисті військові ігри. Його вихованці пам'ятають про своїх дідусів і бабусь, які захищали цю землю, пишаються ними, і шанують героїчне минуле своєї країни. Власне, це і є патріотичне виховання, - зазначив Андрій Деркач.
  Незважаючи на складності похідного життя, всі хлопці стійко перенесли всі труднощі і ніхто завчасно додому повернутися не просився. Судячи з розмов з ними, багато хто не проти продовжити похід або піти в наступному році в новий. До речі, наймолодшим учасникам цього походу було 7 років.
  Фінальною крапкою шляху «Мужності» стали здоровенний, висотою в десять метрів багаття дружби, дискотека та феєрверк.