Слоутчанин Олександр Шутко про участь в АТО

01.07.2015 13:39

Обласна газета "Неделя" в номері за  24 червня 2015 р. написала про нашого земляка та випускника Слоутського НВК 2003 року Олександра Шутка

 «До вибухів і гарячим гільзам звикли"

  Житель Слоут Олександр Шутко покликаний по мобілізації в лютому. На момент телефонної розмови перебував у учебці під Житомиром. Служить в одному з батальйонів тактичної групи розвідки (це частини ВДВ).

  - Стоїмо в полі, живемо в наметах на 26 осіб. Коли холодно було, опалювалися буржуйками. Зараз літо, спека. Вдень у намет часто пролазять вужі. Їх тут багато. Спочатку дико було, потім звик. Харчування у нас звичайне армійське. Кухня - польова, ситна. Навіть кілька кілограм у вазі додав. Багато підвозять всякої домашньої їжі та консервації волонтери.

  Форму нам всю видали. Нова, красива, в розмір, але в ній жарко і рветься швидко. На полігоні швидко прийшла в непридатність. Нові канадські берци теж буквально згоріли. З одягом та екіпіруванням дуже допомагають волонтери. Привезли каремати, спальники, біноклі, навіть тепловізори. Наші з Глухова передали тактичні окуляри, наколінники, маскувальну сітку. Якби не волонтери, сильно не наекіпіруешься.

  Зброя у нас - сучасна, модернізована. Всім видали нові англійські бронежилети і кевларові каски. Служба проходить в постійних навчаннях: стрільба з усіх видів зброї, рукопашний бій, стрибки з парашутом, навантаження на «броню», на вертольоти, обкатка танком - відпрацювання навичок бойової і тактичної підготовки приділяється найсерйозніша увага. До вибухів і гарячих гільз вже звикли.

  Тут служать хлопці з усієї України. Є і з Луганської, Донецької областей. Поділу на «москалів» і «бендер» у нас немає. Атмосфера дружня. З нами служать і жінки - радистки, снайпери. Службу несуть нарівні з чоловіками. Принаймні, що вони, що ми, спимо з автоматами.

  Місцеві ставляться до нас дуже добре. На ринку продавці, якщо бачать, що мобілізірований, відразу роблять знижки. Таксисти - і руку піднімати не треба, самі пропонують підвезти. Хлопці розповідали, коли ходили в кафе, один з відвідувачів, дізнавшись, що скоро вони відправляються в зону АТО, оплатив їх рахунок.

  Загалом, служба навіть подобається. Настрій бадьорий. Днями вирушаємо в зону АТО".

Побажаємо успіхів Олександру. Хай береже Вас Бог! 

 

Нині Олександр Шутко перебуває у складі 81-а десантно-штурмової бригади.

Вона була створена восени 2014 року на базі 95-ї окремої аеромобільної бригади й 25-ї повітряно-десантної бригади[2]. Відразу після формування та злагоджування приступила до виконання завдань з оборони проти терористів українських земель. Дислокується в Дружківці.

Наприкінці 2014 і на початку 2015 року бригада тримала оборону в Донецькому аеропорту та прилеглих районах.

Дивитись також ok.ru/slout/topic/68242280947712