Світлана Григорівна - учасник тренінгу в СОІППО

26.02.2015 14:36

У середу 25 лютого 2015 року на базі Сумського ОІППО було проведено засідання обласної школи молодого вчителя трудового навчання  «Розвиток творчих здібностей учнів: модель взаємодії «учитель <−> учень». 

Метою заходу, в якому Глухівський район представляла педагог із Слоутського НВК Світлана Григорівна Нестеренко, було – підвищення науково-теоретичного рівня молодих (стаж роботи до вчителів до 3-х років) трудового навчання загальноосвітніх навчальних закладів області з питань особливостей організації роботи з розвитку творчих здібностей учнів.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася Удовиченко І.В. – проректор з науково-педагогічної роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

У творчій атмосфері результативно пройшов майстер-клас керівника гуртка Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 27 Юхти Л.М. за темою «Технологія мозаїки по деревині. Маркетрі». Стародавня та забута техніка інкрустації захопила своєю унікальністю та творчістю всіх учасників заходу. Учителі області ознайомилися з практичним досвідом роботи учителя трудового навчання Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15 Марущенка С.І., який представив різні види об'єктів праці для творчого проектування на уроках трудового навчання.

Під час проведення «круглого столу» заслухано доповідь методиста з трудового навчання Сумського ОІППО Кореневої І.В. – з питань організації роботи з розвитку творчих здібностей учнів на уроках трудового навчання та педагогічні аспекти розвитку творчості школярів.

За результатами роботи семінару учасники отримали рекомендації методичного та практичного спрямування.