Святий Миколай завітав до слоутчан-учасників АТО

22.12.2014 11:36

У п’ятницю 19 грудня у приміщенні Слоутського Будинку культури в урочистій обстановці вшановували учасників АТО. Із Слоута в різних військових частинах та правоохоронних органах, маючи різний статус, перебуває загалом сім слоутчан.

За ініціативою керівництва клубу за інтересами «Надія» Слоутського СБК Галини Михайлівни Веретьонник та депутата районної ради Івана Петровича Кравченка та за підтримки Слоутського НВК і громадськості села два тижні тривала благодійна акція із збору коштів на допомогу учасникам АТО.

Учні молодших і середніх класів, крім того, підготували малюнки захисникам нашої Вітчизни. А вихованці гуртка, яким керує Світлана Дмитрівна Щербакова, виготовили сувеніри з використанням національної символіки учасникам АТО із Слоута та Глухівського району.

На свято завітали дружини мужніх воїнів-захисників: Стасюка Ігоря Васильовича, Волкова Миколи Вікторовича, Дорожка Віталія Івановича, а також мати Кулика Олександра Анатолійовича. Вони отримали привітання від Святого Миколая.

Так співпало, що в день Святого Миколая відзначав день народження капітан міліції Микола Володимирович Багута. Він нещодавно з колегами повернувся із Донбасу, де вони захищали громадський порядок у населених пунктах, що примикають до зони АТО. Від імені клубу голова ради Г.М.Веретьонник вручила правоохоронцю цінний подарунок. А вітали героя піснею члени літературно-музичної групи «Ліра» сільського Будинку культури.

В.о. директора Слоутського НВК Андрій Петрович Гриценко також привітав дружин та мам учасників АТО. Він розповів про патріотичну роботу, що ведеться в навчальному закладі. За кожним класом закріплено учасника АТО. Діти листуються з нашими захисниками, надсилають їм сувеніри, малюнки-побажання, надають посильну допомогу. Питання виховання майбутніх патріотів – це постійна робота педагогів НВК на урочистих лінійках, класних годинах, уроках мужності, при вивченні історії України та курсу «Захист Вітчизни».

Діти молодших класів подарували сім’ям учасників АТО номери художньої самодіяльності, малюнки та подарунки. Власний вірш та пісню на честь героїв-захисників виконала вчитель музики Олена Іванівна Дорожко.

Співпраця Слоутського НВК та Будинку культури продовжується. Наступний масовий захід – це благодійний концерт та ярмарок учнів НВК у січні 2015 року.