Тиждень зарубіжної літератури та російської мови

23.02.2016 14:57

                Згідно річного плану роботи  школи та з метою розвитку творчих здібностей  учнів із зарубіжної літератури та  російської мови   традиційно у Слоутському НВК  з 15 по 22 лютого  проходив Тиждень зарубіжної літератури та російської мови .  Учні 5-11 класів взяли активну участь у всіх запланованих заходах. 

Розпочався Тиждень з лінійки «Зарубіжна література - духовна скарбниця людства». Для учнів  5- 6 класів була проведена літературна вікторина «У чарівному світі казки». На цьому заході учні згадали свої улюблені казки ,впізнавали героїв за портретною характеристикою, знаходили «загублені» речі, передбачали подальшу долю казкових героїв. Учнів 8 класу  стали учасниками  круглого  столу «Література Середньовіччя у сучасному розумінні» . 

Учні ще раз «перегорнули» сторінки літератури Середньовіччя, більш детально ознайомились із  текстами  і зрозуміли, що заклик до єднання - це тема, що хвилює суспільство і в наш час. Заочна мандрівка «Україна очима зарубіжних письменників» була підготовлена для учнів  9 класу. Учні мали змогу відстежити особистісні та літературні зв’язки зарубіжних письменників  з Україною .  Учні 11 класу підготували презентації «Ювілейні дати року».

         В цілому, тиждень зарубіжної літератури та російської мови  збагатив учнів «дотиком до прекрасного», систематизував знання з вивчених тем, спонукав замислитись над вічними проблемами людства.