Участь Ігоря Івановича в обласному семінарі

24.03.2014 12:07

20 березня 2014 року  на базі Сумського обласного управління освіти відбувся семінар практичних психологів дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів Сумської області 

з питання профілактики емоційного вигорання педагогів. 

Семінар складався з теоретичної та практичної частин.

На теоретичній частині були розглянуті форми попередження психологічних деформацій, фактори вигоряння, а на практичній частині розглянуті  арт-терапевтичні методи допомоги людям в стані гострого стресу, в першу чергу методами малювання.

Учасники семінару познайомилися з особливостями феномену професійного вигорання, його ознаками та факторами, що зумовлюють особистісну та професійну деформацію педагогів, визначили завдання та зміст роботи практичного психолога дошкільного навчального закладу щодо збереження та зміцнення професійного здоров’я педагога.

Актуальним для практичних психологів виявилося питання можливостей застосування атр-технік у профілактиці професійного вигорання педагогів, корекції гострих кризових станів.

Жвавий інтерес у присутніх викликала участь у тренінгу з формування професійної компетентності педагога як фактору збереження психічного здоров’я.

Під час заключного обговорення учасники відмітили практичну спрямованість семінару, високий професіоналізм виступаючих, підвищення рівня компетентності щодо профілактики професійного вигорання та збереження психологічного здоров’я педагога.