Участь у районному святі До дня партизанської слави у с. Уланове

22.09.2014 16:46

 

22 вересня — День партизанської слави України. Він був заснований у 2001 році у зв'язку зі святкуванням 60-ї річниці існування підпільно-партизанського руху в Україні. Президентським указом від 30 жовтня 2001 року День партизанської слави України був призначений офіційним державним святом.

День партизанської слави України покликаний висловити всенародну повагу до всіх захисників Батьківщини, які в роки Великої Вітчизняної війни боролися за свободу і мир в глибокому тилу. Партизани нерідко працювали в оточенні ворожих військ, при цьому не шкодуючи власного життя і не знаючи страху.

Цього року старшокласники Слоутського НВК (9-11 класи), а також президент історичного клубу "Османські легенди" Гриценко Вадим взяли участь у районному святі на честь Дня партизанської слави. Делегацію очолив директор НВК Микола Володимирович Шутко, а також заступники Андрій Петрович Гриценко та Лариса Миколаївна Левченко. 

Ці заходи на високому рівні проходили у понеділок 22 вересня 2014 р. на території Уланівської сільської ради біля Уланівського народного краєзнавчого музею.

Крім слоутських школярів на ньому були присутні учні Суходілського, Сопичанського та Яструбщанського НВК. Школярі Уланівського НВК виступили з програмою до свята. Було інсциновано побут та життя радянських партизан, виконано пісні воєнних часів. 

Перед пристуніми виступив голова Глухівської районної дердавної адміністрації Олексій ТКАЧЕНКО та директор Уланівського краєзнавчого музею Віра Максименко.

Всі пристуні поклали живі квіти та корзини памяті до Алеї командирів партизанських загонів Глухівщини.

Слоутські старшокласники також взяли участь в екскурсії залами Уланівського краєзнавчого музею та відвідали приміщення школи.

З директором Уланівського НВК досягнуто домовленості про приїзд в гості уланівських старшокласників на свято Осіннього балу, що буде проходити в Слоутському НВК у жовтні 2014 року.