Участь в обласному святі "Рівний - рівному"

19.05.2016 11:53

У середу 18 травня 2016 року в Сумському палаці для дітей та юнацтва відбувся традиційний, за ліком – XIV, зліт педагогів-тренерів та підлітків-інструкторів, що працюють за програмою сприяння просвітницькій роботі «рівний-рівному» серед молоді України щодо здорового способу життя.

Всі школи Березівської громади представляв практичний психолог Слоутського НВК Ігор Іванович Колодочка та учениця 8 класу Непомняща Аліна.

Особливістю цьогорічного  свята було те, що на нього були запрошені взяти участь не лише педагоги та учні, що працюють за програмою «рівний-рівному» у 7-11 класах, але і ті, хто працює за подібною програмою у 5-6 класах (так звана «Якавка»), і хто працює за програмою «Дорослішай на здоров’я». До речі, перший випуск тренерів за останньою програмою відбувся у квітні минулого року. Крім того, на наш форум були запрошені представники та учасники програм з вишів, коледжів та училищ.  

Захід розпочався з активних розминок, різноманітних руханок з елементами співів та танців. Далі було ще цікавіше, - розповідає Ігор Іванович. - Організатори довго тримали інтригу стосовно того, що програма «рівний-рівному» не лише поширилась на всю країну але і вийшла за її межі, зокрема стала поширюватись на Білорусь. І  презентувати її там, у м. Бресті,  від імені нашої країни випала честь двом учням з нашої області. Вони там проводили тренінги з дорослою аудиторією, ділилися своїм досвідом. Після своєї розповіді про поїздку, молоді посланці нашої держави, провели тренінгові заняття і з учасниками зльоту.

Другим етапом дійства було змагання команд, на які поділилися учасники, у вигляді популярного зараз квесту, де команди  змагались на правильність відповідей та час, мандруючи по «станціях», де потрібно було відгадувати загадки, збирати правильно прислів’я, відповідати на питання з прав дитини, шляхів розповсюдження СНІДу та інші. В кінці команди складали  віршовані тексти  з рядків, що знаходились в кожному з 5 конвертів, які вони отримали по одному на кожній зі «станцій». Після цього кожна з команд мала презентувати в художній формі цей вірш або девіз. Не було ні переможених,  ані переможців, бо перемогла, як годиться, дружба.

В кінці заходу всі учасники, як дорослі так і учні, були нагороджені  грамотами. І від спонсорів чекав ще один приємний сюрприз – обід в кафе «Нью-Йорк пицца».

На наступний рік відбудеться ювілейний – XV зліт теж у м. Суми, але буде він тривати, як говорять організатори, два дні на базі табору відпочинку «Ровесник».