Учні Слоутського НВК стали лауреатами обласного конкурсу «Рідна Сумщина»

25.10.2013 14:52

24 жовтня в обласному центрі відбувся третій (обласний) тур освітнього проекту «Рідна Сумщина». Наш район у другій віковій категорії представляв учень 7-го класу Гриценко Вадим, а у третій віковій категорії одинадцятикласниця Радченко Юлія.

Освітній проект «Рідна Сумщина» був започаткований ще в 2011 році з метою виховання в дітей та молоді любові до рідного краю, шанобливого ставлення до його історії, духовної спадщини, формування зацікавленості до вивчення історико-культурного надбання українського народу.  

У ході другого (районного) туру цього конкурсу, що проходив у вересні 2013 року команда Слоутського НВК під керівництвом вчителя історії О.В.Мовчан виборов перше місце і право представляти район на обласному рівні.

До Сум з’їхались кращі із кращих знавці минулого нашого краю. Захід об’єднав 49 учасників (25 школярів – учасники вікової категорії «10-14 років», 24 особи – вікової категорії «15-17 років»).

Третій тур обласного освітнього проекту «Рідна Сумщина» проходив у два етапи в кожній віковій категорії. На першому етапі учасники обох вікових груп взяли участь у тестуванні. В кожному із чотирьох напрямків («Історичні події», «Пам’ятки архітектури», «Видатні земляки» та «Історико-культурні та природні заповідники») необхідно було дати відповідь на 10 запитань. Діти годину працювали за комп’ютерами у Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. Готував учнів до обласного туру учитель історії А.П.Гриценко.

Потім в актовому залі Сумського державного університету проходило вшанування учасників обласного етапу та нагородження переможців - другий (фінальний) етап конкурсу.

Гриценко Вадим отримав грамоту Управління освіти і науки Сумської ОДА з рук заступника голови Сумської обласної державної адміністрації Тамари Іщенко. Нагородження третьої вікової групи, а від так і Радченко Юлії, проводила начальник Управління освіти і науки Сумської ОДА Інеса Пєсоцька.

Перед початком заходу у фойє головного корпусу працювала виставка робіт переможців обласної експедиції «Ремесла і промисли рідного краю», що проходила в межах обласного освітнього проекту «Рідна Сумщина».

Більше інформації на сайтах: https://soippo.edu.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=566:-l-r&catid=1:latest-news

https://www.ocpo.sumy.ua/novini/finalnij-tur-oblasnogo-osvitnogo-proektu-ridna-sumschina.html