В Слоуті відзначили свято майбутні захисники Вітчизни

09.12.2017 09:05

Учні всіх навчальних закладів Березівської сільської ради зібрались 8 грудня у Слоутському НВК, аби відзначити День Збройних Сил України.

Майбутні захисники Батьківщини (по п’ять хлопців і п’ять дівчат) Березівського, Обложківського, Первомайського, Слоутського (дві команди) та Шевченківськго навчально-виховних комплексів змагались під час спортивно – патріотичного свята «Козацькі забави», присвяченого Дню Збройних Сил України в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Змагання урочисто відкрила директор Березівського центру дитячої і юнацької творчості Олександра Тимощенко, а заступник директора Слоутського НВК Наталія Лучко привітала школярів та вчителів зі святом та разом з педагогом-організатором НВК Ларисою Левченко вручила пам’ятні вимпели про спортивно – патріотичні змагання.

Учнівські змагання почались з демонстрації презентацій про спортивно – патріотичне життя кожного навчального закладу «Візитівка команди». Діти із задоволенням ділились досвідом, а компетентне журі (по одному представнику від навчального закладу) оцінювало швидкість і спритність учнів Березівської громади в цілому ряді естафет.

В першому турі учні виконували гладкий біг з естафетною паличкою, потім стрибки з м’ячем між ногами (3 м), стрибки на місці обертаючи обруч 5 разів, вели баскетбольний м`яч з кидком у кошик.

Організували всі ці змагання вчитель фізичної культури та «Захисту Вітчизни» НВК Віктор Шевченко і керівник спортивних секцій НВК, майстер спорту України Дар’я Задко. А слідкували за регламентом виконанням вправ вчителі фізичної культури інших шкіл.

В другому турі настала черга дітям віджиматись від підлоги (максимальна кількість разів – хлопці), стрибати через скакалку за 30 секунд (дівчата). У стрибках з місця приймає участь вся команда: наступний учасник стрибав з того місця, де приземлився попередній.

Третій тур проходив у ще більш впертій боротьбі: стрибки через паркан, стрибки на м’ячі і необхідність влучити в обруч літальною тарілкою. Далі всіх чекала переправа через болото на дощечках, та вміння якомога швидше пролізти через обручі розміщені вертикально і ще й влучити в гумову кульку дротиком. До того ж, для визначення майбутніх захисників Вітчизни естафета виконувалася в протигазі. Змагання завершувались десятикратним бігом в обручі навколо фішки: починав один учасник, почергово приєднуючи за кожним разом, по одному учаснику до останнього.

Кожен тур увінчувався азартною спортивною вправою з м’ячем «Вибиванки». В перервах між турами школярі з великими емоційним піднесенням у кількості до 100 осіб брали участь у танцювальному флешмобі.

Результат виступів визначив лідерами змагання учнів Слоутського та Березівського НВК, які і вибороли, відповідно, перше та друге місця. В результаті прикрої помилки учнів Шевченківського НВК в останній естафеті, на почесне третє місце вийшли школярі Первомайського НВК. Всі вони з рук директора Березівського ЦДЮТ Олександри Тимощенко отримали медалі за призові місця, які були надані відділом освіти, молоді та спорту Березівської сільської ради. Директор Слоутського НВК Андрій Гриценко підвів підсумки проведених змагань та вручив всім учасникам шести команд конфети і солодощі від дирекції Слоутського НВК. Голова журі, вчитель інформатики Обложківського НВК Сергій Роговець разом з вчителем фізкультури Слоутського НВК Віктором Шевченком вручили Грамоти відділу освіти, молоді та спорту Березівської сільради за підписом начальника Ірини Перерви.