Весняні будні учнів, або весняний день рік годує

29.04.2015 15:28

Вже цілий тиждень учні Слоутського НВК пораються на городі. Хлопці - старшокласники ще в середині квітня, як добрі господарі, разом із вчителем Василем Павловичем Козинцем провели обрізання сухих гілок в шільному яблуневому саду. 

Весь минулий тиждень і понеділок 27 квітня - це весняна толока школярів з 5 по 11 клас з підготовки шкільного городу до весняної оранки. Особливо продуктивно попрацювали десятикласники у пятницю 24 квітня разом із Ларисою Миколаївною Левченко. 

Також в понеділок та вівторок було закладено новий фруктовий сад. Як раз 28 квітня 2015 року виповнилось би 90 років відомому слоутському садоводу Михайлу Єрмолайовичу Сачку.  Пройде пару років і всі ми вже спрбуємо смачні ягоди. А взимку будемо пити самчні компоти та узвари із сухофрутків. 

Технічні працівники (чоловіки і жінки) не дивлячись на те, що понеділок день, як відомо, важкий, виорали шкільний город для посіву. А післяобідній дощ 27 квітня зросив родючу землю підтвердивши давню дідівську мудрість: Буде дощ у день оранки - буде і врожай.

Саме з такою думкою у вівторок та середу (28-29 квітня), як бджілки-трудівниці, учні 3-11 класів працювали на своїх ділянках. Кожен клас разом із класними керівниками садили різні культури - цибулю, квасолю, огірки та буряк, редиску. Першими відсіялись шестикласники разом із Альоною Олександрівною Алексою. Як справжні господарі засівали свої ділянки також учні 7 та 8 класів разом із Віталіною Григорівною Лазаренко та Максимом Юрійовичем Худаном. 

Як найстарші учні свою найбільшу ділянку засіяли огірками одинадцятикласнки під чітким керівництвом Галини Миколаївни Костюченко. 

Також вправно працювали і десятикласники разом із Світланою Григорівною Нестеренко. Поряд трудились і девятикласники. 

А трохи ближче до школи - біля саду діляночки пятикласиків (їх направляла Тамара Іванівна Непомняща), а поряд їх молодших товаришів - учнів 3 та 4 класів. З ними працювали Світлана Володимирівна Огієнко та Наталія Миколаївна Шакотько. 

Лиш управившись із городніми культурами діти 5-11 класів також засіяли квітами і шкільні клумби. Тут їм разом із класними керівниками за добрих помічників стали в нагоді вчителі Альона Олександрівна Алекса та Галина Миколаївна Костюченко. 

Втомлені, але радісні від роботи на свіжому повітрі слоутські школярі поринули вже думками у тепле літо, яке крім принесе перші плоди їхньої праці.