Випускники – 2015: одинадцятикласники хочуть вчитись в Сумах, а дев’ятикласники – у Глухові

03.08.2015 12:34

Вступна кампанія випускників Слоутського НВК 2015 року підтвердила пріоритети попередніх років. Однак внесла і певні корективи. Загальним лідером серед навчальних закладів залишається Глухівський коледж СНАУ (завдяки дев’ятикласникам). А від так, і в пошані сільськогосподарські професії.

15 учнів, що виявили бажання навчатись подали загалом 74 заяви, що майже по 5 в середньому. Лідери – одинадцятикласники: 49 заяв на сімох.

Серед міст, де хочуть навчатись наші випускники – наш районний центр (27 заяв). Однак в одинадцятикласників – у пріоритетах обласний центр (23 заяви) та столиця (12 заяв). До Глухова лише 4. Це менше, ніж у Харків (7 заяв).

Географія дев’ятикласників куди скромніша: Глухів (23 заяви) та Київ (дві). І все. Втратила привабливість Шостка (лише дві заяви). З’явилась Полтава (1 заява).  

Серед навчальних закладів знову в лідерах Глухівський коледж СНАУ (22 заяви, з них 19 – від девятикласників). У старших випускників найбільше бажання вчитись у Сумському держуніверситеті (9 заяв) та СНАУ (вісім). Потім Національний універистет «Київський політехнічний інститут» (4 заяви), Київський національний університет ім. Т.Шевченка, два харківських національних виші – юридичний університет ім. Ярослава Мудрого та аграрний університет, Сумський медичний коледж та Київський коледж – по три заяви. Лише одна заява в цьому році до Української академії банківської справи.

Серед спеціальностей розбігаються очі: 21 заява на сільськогосподарські спеціальності, 14 – на економічні та по 8 – на медичні та юридичні, а також 7, пов’язані з комп’ютерними науками. В той же час лише дві заяви на педагогічні спеціальності.