Зустріч з воїном-афганцем

13.02.2014 18:59

Напередодні 25-ї рчниці з дня виведення радянських військ в Афганістані в четвер 13 лютого 2014 року  в приміщенні Слоутського НВК відбулась зустріч з воїном-інтернаціоналістом Петром Івановичем Шакотько. 

Він емоційно розповів про війну радянських військ в Афганістані. Слоутчанину довелось одним з перших в грудні 1979 року відчути, що таке війна. Він був поранений, однак знову повернувсь виконувати інтернаціональний обовязок в Демократичній Республіці Афганістан.

На заході виступили Слоутський сільський голова Г.В.Прилуцька, заступник директора НВК А.П.Гриценко, депутат Глухівської районної ради І.П.Кравченко, голова сільської ветеранської організації О.С.Гриценко.

Десятикласники, що були ведучими на зустрічі, розповіли про життя та біографію Михайла Олександровича Оничка, що загинув в Афганістані в 1985 році. Присутні також переглянули відеофільм про воїнів-інтернаціоналістів Слоута, створений колишнім директором Слоутської школи В.Я.Левченко. 

До школи завітали також представники клубних формувань та керівництво Слоутського сільського Будинку культури. Слоутський сільський голова вручила подарунок П.І.Шакотьку, а учні 7-го класу - живі квіти. 

Також школярі вручили живі квіти всім воїнам-афганцям, що проживають на території села. Десятикласники відвідали могилу М.О.Оничка та вклонились загиблому.