Зустріч через 30 років

20.06.2016 10:13

У неділю 19 червня 2016 року до стін рідної Слоутської школи завітали випускники 1986 року. 

Всього з 1976 по 1986 рік навчалось 30 учнів, а закінчували десять класів - вісімнадцять. Першою повела у Світ знань 7-річних дітлахів Антоніна Миколаївна Ващенко. Потім у 4 класі естафету перейняв вчитель історї - класний керівник Купцов Олександр Євгенович. В 1975 році він повернувся до себе на батьківщину в місто Єнакієве. 

Класним керівником в уже маже дорослих юнаків і дівчат - десятикласників було призначено молодого вчителя історії Мирона Михайловича Люховського, який завітав на це свято з рідної Тернопільщині. Відкритий урок, як і тоді у 1980-і, було проведено у рідному кабінеті № 15 в пристуності двох директорів: тодішнього Віктора Яковича Левченка і нинішнього - Андрія Петровича Гриценка. Всі поринули у спогади. Довгий час аж до 8 класу вихователем групи продовженого дня у класі була Лариса Миколаївна Левченко, що також ділилась з колишніми дітьми спогадами юності. 

На зустріч завітало більше 20 колишніх учнів. Всі вони вже дорослі, мають онуків. 

Директором Шосткинської спеціалізованої школи І ступеня № 13 Шосткинської міської ради стала Зюзько - Балицька Валентина Андріївна. Три випускниці стали медиками і в недільну зустріч відзначали ще й своє професійне свято. Алла Анатоліївна Осокіна проживає у м. Бердянську, Шакотько Анатолій Миколайович - в обласному центрі. Але більшість колишніх однокласників проживають у рідному селі. 

Зустріч відбулаась, але домовленість зустрітись через 5 років - у 2021 році в оновленому приміщенні Слоутського НВК,