Зустріч з правоохоронцями

17.09.2015 15:52
В цілях профілактики правопорушень серед молоді Глухівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у четвер 17 вересня 2015 р. в НВК було проведено лекційне заняття на тему «Профілактика правопорушень у підлітковому середовищі» та анкетування для визначення поінформованості дітей та їхнього ставлення до цієї проблеми. 
 
Спеціалістом центру було наголошено про персональну відповідальність кожного за свої дії перед суспільством і законом та наслідки дитячих пустощів, що приводять до кабінету міліції.
 
Діти брали активну участь в обговоренні важливих питань, що стосуються правової поведінки та дізналися про те, як не потрапити в ситуацію із правопорушенням та бути законослухняним громадянином.
 
Проаналізувавши заповнені учнями анкети, виявилось що у дітей негативне ставлення до правопорушень, насильства та вживання алкоголю.
 

У більшості респондентів довірливі відносини із батьком та матір’ю. Батьки спілкуються із дітьми на вищевказані теми у цілях профілактики негативних явищ в житті своїх дітей.
 
Разом із тим, піднімалось важливе питання у соціалізації здорового майбутнього покоління - ким є вчитель у житті дитини. Переважна більшість учнів вважають свого вчителя порадником та другом, а також авторитетом.
 
Районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надалі буде проводити профілактичні заходи у навчальних закладах Глухівщини для того, щоб допомогти учнівській молоді обрати правильну стежку у житті – без алкоголю, наркотиків, насильства.