Зустріч з відомою українською письменницею

02.09.2015 14:28

В перший день навчання 2015-2016 навчального року учні 5-11 класів Слоутського НВК зустрілись з відомою сучасною українською письменницею Світланою Олегівною Талан.

Уродженка села Слоут розповіла дітям про те, як стала письменницею, поділилась досвідом написання творів. Славу і визнання Світлані Олегівні приніс вже перший її роман «Коли ти поруч». В 2011 році він отримав нагороду від фонду Олени Пінчук Анти-СНІД  «За найкращий роман на гостросоціальну тематику».

А потім він був названий лауреатом конкурсу «Коронація слова-2011». Наступного 2012 року книга у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» була видана 90-тисячним тиражом.

 

У цьому ж році ще один роман С. Талан «Не вурдалаки» також був відзначений на Міжнародному конкурсі «Коронація слова». Він автобіографічний. Головні герої – це мама і тато письменниці, що жили у Слоуті у важкі воєнні та післявоєнні часи. Про це розповіла слоутським школярам сама мама Світлани Олегівни.

Також авторка розповіла про найновіший шостий роман, що побачив світ у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» в 2015 році. «Оголений нерв» розповідає про життя звичайних людей із міста Сєверодонецька, де живе письменниця, в умовах окупації влітку 2014 року. Мирне й спокійне життя, міцна родина, вірні друзі... Усе, що здавалося непохитним, перевернулося догори дном. Війна роздирає навпіл усі зв`язки, і рідні люди й вірні друзі стають ворогами...

Кілька місяців 2014 року Сєвєродонецьк перебував під владою ополченців. Цей короткий проміжок часу став нездоланним для родини Насті Агафонової. Син, запальний прихильник Майдану і патріот України, боротиметься із сепаратистами, а дочка — вступить до ополчення... 

Наостанок діти просили автограф та дарували квіти відомій землячці Світлані Талан, яка своїм талантом та працею досягла відомості та таких висот.